Skrivet av: brittakarolina | 26 augusti 2023

Skördetid

Sommaren försvann, och jag har varit på en utflykt i den svenska sjukvården. Tomaterna på balkongen mognar och får färg och överraskar med sina verkliga format . De har druckit mycket vatten under hela uppväxten och fortsätter att vara törstiga ända till slutet.

De röda blev större än väntat men de svarta, black Cherry blev som bigarråer och mörkt rödlila-bruna, inte svarta. Alla smakar förträffligt

Karin tog bilden

Lördag och Karin kom för att gratta, Missy var här för att Yoko och Selina var på kurs, Yoko och Selina kom för att hämta Missy och hade med sig en läcker tårta från Kardemumma, så vi fick ändå ett litet kalas.

Karin kom med dunderhonung från Alfred och Alexandra och böcker från sig och Glenn. Särskilt den om läkaren Linné som Nils-Erik Landell skrivit, har jag njutit av att läsa senaste veckan. Landell finns inte längre bland oss men skrev växtbetraktelser i Bladet som är Bergianska trädgårdens vänners lilla skrift som kommer fyra gånger om året.

Och jag fick också den här lilla behändiga brickan med stativ av Selina, Yoko, Gösta och Missy. Vilken uppvaktning det blev trots min sparlåga.

I dag ringde det på dörren och det var grannen Uno som kom med en kasse äpplen ! Oranie, det saftiga och goda äpplet som funnits så länge jag kan minnas och som man bara får av någon som har ett träd.


Svar

  1. Vilken bricka, så fin, praktisk och nätt. Och vilken tårta.
    Och inte visste jag att Oranieäpplen (som finns i in trädgård på ett gammalt träd) är så tilldragande.

  2. Glömde skriva grattis!!!


Lämna en kommentar

Kategorier