Skrivet av: brittakarolina | 25 januari 2024

När är åldern rätt

Från tulpanens dag i förra veckan.

Åldern är bara en siffra hör man då och då när någon gratuleras på en födelsedag vid just en hög sådan siffra. Är det så enkelt, nej, verkligheten rör till det med att inte hinna med i den nya insikten och vilar ännu i sina föreställningar om vad som passar sig och inte för olika åldrar. Men det finns undantag och den här bloggen kom till i glädjen över att ha upplevt ett undantag.

I lördags var Selina här, vi har inte setts på ett tag, hon tillbringade jul och nyår i Japan med föräldrar, släkt och Missy. Som en nyårspresent och hälsning från Japan fick jag en liten välgångsbringande sidenpåse från Japan. Den är mindre än bilden visar, 4,5 x 7,5 cm och har Japanska tecken på båda sidor. Yoko har översatt,

På den här sidan står namnet Kasugataisha Shrine , det är ett Shinto-tempel i Nara men också ett historiskt monument.

Om man googlar på Kasugataisha kan man läsa om ett historiskt världsarv man når genom att gå genom en hjorthage och en botanisk trädgård med doftande blåregn..

Den här sidan visar Japanska tecken som Vår, Sol och Stor byggnad. Våra språk gör att det inte går att direkt läsa ut formuleringen men jag anar att de goda önskningarna kan röra mitt hus och mig.

Om det var amulettens goda inverkan eller bara en trivsam början på det nya året, jätteglad blev jag i alla fall när jag i måndagsposten fick meddelandet att jag nu kunde hämta mitt efterlängtade handikapp- parkeringstillstånd på kommunens infokontor i Centrum.

Glädjen växte när jag såg att tillståndet inte var begränsat till ett år utan räcker tills jag fyllt 100.

När jag handlat min yoghurt och lite till i matväg var jag fortfarande så upprymd av glädje att jag stannade upp vid affären som säljer lite av varje och lät mig falla för en gammal nedkämpad frestelse, fem konstgjorda rosor. Blommorna från tulpanens dag i förra veckan finns inte mer och vilar nu i soptunnan. De här rosorna torkar inte, blir möjligen dammiga, men de får påminna mig om sommarens rosor nu under den mörkaste årstiden. Och jag vill gärna dela dem med Trafikhandläggaren Kristin Vargas som förmedlade och bekräftade att åldern är bara en siffra.


Svar

  1. Stort grattis till långvarigt parkeringstillståndet samt en hedervärd ålderssiffra!

    • Tack Mrs Universum, tillståndet underlättar mycket.

      • Det förstår jag. Har bekanta med funktionshinder så jag förstår att det innebär att tillvaron verkligen förenklas för dig.

  2. Grattis till det parkeringstillståndet. Min kusin, som fick polio 1941 måste fortfarande, med jämna mellanrum, komma in med läkarintyg som bevisar att hans ben fortfarande är förlamade.
    Helt vansinnigt!
    /Ingrid

    • Tack Ingrid, ja det är ju vad man vant sig vid att höra och samma sak med min Lasse, begränsad tid och ny prövning. Så visst har jag anledning att vara glad ! Och nu har vägbanorna smält fram igen efter lite töväder. Trevlig helg utan snöskottning önskar Britta.


Lämna en kommentar

Kategorier