Skrivet av: brittakarolina | 20 januari 2013

Snö

Snö kr 2013

Snö och is är svårt, hur ser de egentligen ut?

Snö b 2013

Snö kr  2013

Frostrosor kr jpg


Svar

  1. Ja, de ser väl ut som de ser ut helt enkelt … Fina snöflingor där på slutet. Varje flinga ett litet konstverk enligt någon matematisk princip.

    • Vad jag egentligen är ute efter är väl dels att när jag ser en snöyta så ser jag så väldigt mycket mer än vad jag får kameran att hänga med på. Det är också det där med snö och alla de 300 namn som en renskötare har på snö (Yngve Ryd), namnen beskriver hur snön är i olika lägen av temperatur och årstid och även utan renar så har vi många namn på snö men inga bilder på hur den ser ut när den är si eller så. Eller finns det?

  2. Snön är en vit yta som kan förvandlas efter omgivningen: blå skuggor under blå himmel, grådaskig när himlen är molntäckt, rosa när soluppgång eller -nedgång är röd. Det är fascinerande och verkligen ett objekt för en god konstnär att försöka fånga. (Det påminner för övrigt om färgskiftningar man kan se på vatten, exempelvis i Riddarfjärden.)

    Det kanske finns ett snöregister inlåst hos Försvarets forskningsanstalt, vad vet jag!

  3. Jo så långt har jag nog redan fattat, det låter som om jag ställt en helkorkad fråga och FOA letar jag inte upp frivilligt, de har ställt till med tillräckligt i mitt liv. Glöm frågan.

  4. Hej! Kan tipsa om min kompis Lotta’s blogg, de bor vid Vättern så hon tar många kul bilder på is och snö, bl a dessa: http://vidvatternsstrand.blogspot.se/2013/01/ny-iskonst.html


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: