Skrivet av: brittakarolina | 27 mars 2013

Vårlängtan

För två år sen blev längtan efter vår oss övermäktig och i början av april for vi söderut för att slippa vänta längre och vi mötte våren redan i Örebro, men nöjde oss inte utan for till tulpanlandet. Då tyckte vi att vintern varit rekordlång.  När jag undrar hur vi tog oss igenom slutet av förra vintern ser jag att vi gick bit för bit utmed Väsbyån i mars och in i april, någon grönska syntes inte till, men vi kom att uppskatta de öppna vattenytorna och allt som går att se när gröna blad inte är i vägen och skymmer sikten.

Hur blir det i år? Det kan bli lite knepigt med att gå, har ännu inte hittat något som kan locka att se framåt. För att glömma verkligheten ett par timmar for jag idag till Ulriksdals Slottsträdgård, där kan man få en genomsköljning av färg och doft och man kan beskåda onyttiga föremål som enbart är till för att se på, kanske gömma en kruka i eller ge ett blomsterrum lite exklusiv eller romantisk känsla. Härligt att få frossa i att se prylar och inte behöva dom. Hit kommer mängder av folk på helgerna men en tisdag är det rätt lugnt.

Ulr c kr

 

Ulr f kr

Ulr g. kr jpg

Ulr e kr

Ulr a. kr jpg

Ulr h kr

Balkansippor, de blommar just nu där det är lite varmare och där citronerna också blommar. Fortsättning följer, det blev sent.


Svar

  1. Vad skönt att få se lite färger som påminner om en årstid man tycker sig minnas men inte längre kommer ihåg namnet på.

    Tänk att man går från barndomens Hurra, det snöar! till ålderdomens Hurra, snön smälter!

    • Arne, ändå hann jag inte lägga ut bilderna på blomstren innifrån växthusen. Den berusande doften är det svåraste att få med, där hjälper inte datorn.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: