Skrivet av: brittakarolina | 16 mars 2014

Mars-våren

Våren 2014 kr b

Nu när det börjar våras och ljuset återvänder, tiden man hoppats i smyg på, men vad är det man tror? Mars-solen pekar på dammet som inte besvärat sedan i oktober. Sen gick det runda lysröret till min skrivbordslampa sönder. Lampan är gammal och för två år sedan jagade jag runt i lampaffärer i fyra kommuner för att hitta ett passande lysrör, ingen hade något men en kunde beställa och det tog två månader innan det kom.

Lasses moped kom och den kördes in i utrymmet bredvid hissen som utrustats med lyse och el och efter någon vecka samlades terapeut och elev och jag  och vi skulle ta ut den för övningskörning, men det var liksom tji. Den var för stor för utrymmet och allt vårt mätande i förväg kom på skam. Passerande granne Uno hjälpte till och efter mycket lirkande kom den ut och vi tog en runda, men att köra den tillbaks till skrubben ännu en gång blev det inte tal om.  Det fanns då ingenstans att ställa den och den måste stå frostfritt och inlåst. Återstod bara ett, den gick in i hissen och sedan in genom dörren till lägenheten och där blev den kvar. Balkongen? nej, arbetsrummet fick det bli, men det blev svårt att ta sej till en sittplats för rummet blev fullt. Sen gällde det att kunna vända åkdonet men det grejade jag i fredags morse. Lasse hade grubblat under natten och kommit fram till att det måste bli en mindre modell. Då terapeuten kom klockan tio fick hon i stället för att ha körlektion, åka iväg med trehjulingen till sitt förråd för att senare kunna byta till en mindre.

Det var skönt att återta skrivrummet och när sen datorn inte ville funka och dessutom började snarka kändes det som ett tecken på att det var slutskrivet för min del. Det har brukat hjälpa att blåsa igenom håligheterna och flytta på dammet lite men inte den här gången. Då blev det dammsugaren nästa. Jag sög grundligt vid alla galler och när jag tog ett sista drag över tangenterna  sa det ”slirp” och F:et följde med in i dammsugaren. Jaha då var det bara att plocka ut dammsugarpåsen, klippa upp den försiktigt, den var förstås inte nytömd och sen börja leta. Där låg F:et men någon liten grej som fäster den hittade jag inte.

Dammsugarpåse kr

Det kändes faktiskt lite motigt just då, våren bidrar kanske genom att vara en svårare tid för äldre människor än hösten, folk med gemensamt förflutet som vi vinkat åt när vi handlar och bytt några ord med, hittar vi plötsligt bland dödsannonserna.

Mitt tangentbord.jpgkr

Våren är ett stort och tungt steg som känns övermäktigt och när jag suckade som värst ringde telefonen, det var Gösta. Han är i Sverige och jag undrade var. ”I hissen” !! Fort fram med en kopp te och lite tilltugg, koka ett par ägg och sen blev allt lite roligare. Kan jag tvätta ett par skjortor? Hur lång tid tar det? Tvättstugan var ledig, en halvtimme tog det, sen tork en halvtimme och han hade skjortor för några dagars turné vidare ner genom landet. Sen en kopp kaffe och ajöss.

Gösta kr

 

Åter till datorn, den funkar även utan F, man får sikta på mittpelaren och ta i lite extra.

 

 

 

 


Svar

  1. Ta en nylonstrumpa om dammsugarröret nästa gång 🙂

  2. Hej Lotta, det var väl en bra idé, hoppas jag kommer ihåg det till nästa gång. Jag har faktiskt skaffat en ny dator men den är ännu kvar i sin kartong.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: