Skrivet av: brittakarolina | 08 oktober 2014

Garageväggen igen

Vildvin b kr

 I morgon är det 9 oktober

Flera år i rad har det röda vildvinet på garageväggen och framför de svarta gluggarna lockat fram kameran.

Vildvin c kr

Bland de planterade träden kring gångstråken ser det ut just nu som en tävling i röda löv och särskilt då solen är framme är bladens farväl ett enda stort färgkalas.Rött och rött kr

För prick 60 år sedan hamnade vi med PV:n utan vinterdäck  i ett snöoväder som började strax före Örebro, vi trodde snön skulle smälta undan fort men den  gjorde allt vitt och blev till tjocka drivor. Sen tog det i att blåsa och löven, gula och röda,  som ännu satt kvar på träden slets av och la sej ovanpå och något liknande hade vi aldrig sett (vi var rätt unga).

Mot Oslo kr

Över till något annat

Idag har jag fått en liten påminnelse om att vi lever i ett snabbt föränderligt politiskt klimat. I väntan på min brors kvarlevor hade jag några otåliga frågor om den tid det kan röra sig om, innan det går att ta det farväl jag lärt mig att leva utan.  I det artiga svaret finns en mening: ”Under rådande omständigheter med frusna militära förbindelser mellan Ryssland och Sverige….” var Sveriges försvarsattaché förhindrad att deltaga i….osv. Nu hoppas jag ändå att hemvägen ska vara hyggligt sopad för Lennart, men verkligheten får väl visa sig.

Välgörande vitt e kr

Sist en bukett blommor, välgörande vita som omväxling från allt det röda som flammar utanför.


Svar

  1. Vildvin är verkligen helt fantastiskt vackert den är tiden. Jag går förbi ett staket med vildvin på när jag går till Konsum och det är alldeles mörkt rödlila. Ditt har en mycket vackrare kulör.
    Kram, Ingrid

  2. Tack Ingrid, det här varierar häftigt och är olika varje morgon i ett par dagar, sen rasar alltihop och särskilt efter regn. Idag sitter bara några bleka enstaka kvar.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: