Skrivet av: brittakarolina | 29 november 2014

Helgpappan

Helgpappa i Upplands Väsby kr

Sedan något år har vi en skulptur i Upplands Väsby i det nyaste kvarteret nära Centrum. Helgpappan som möter sin lilla flicka och återseendet kan vem som helst känna igen som efterlängtat. Skulptur i brons, vem är skulptören? Jag hittar som vanligt ingen upplysning om det varken på eller i närheten av verket, men på nätet kan man läsa: Jonas Högström.

Helgpappa kr

Jonas Högström finns i Skåne och det är sin egen erfarenhet av att vara helgpappa han haft som modell. Helgpappan

Helgpappan skridskor kr

Skridskor och hjälm

Helgpappan tappad kanin kr

Tappat kaninen

Helgpappan tappad väska kr

Och väskan

Helgpappan återseendet kr


Svar

 1. Alldeles underbar!

 2. Ja den berör.

 3. Hej Britta, ibland önskar jag att jag hade dina ögon… vi har sett skulpturen så många gånger, stannat och tittat, men jag har aldrig sett den så tydligt som nu.Titeln är viktig också…
  Karin

  • Den kanske kunde stått i nivå med en själv någonstans och kommit närmare, det är ett visst företag att klättra upp i trappan för att se.

 4. Vilken jättefin staty!
  Kram, Ingrid

  • Trevligt att du tycker det, motivet blir mer och mer aktuellt.

 5. Så berörande och fin!

 6. Hej,
  Hittade till din blogg genom mitt intresse för garvning. Fina fiskskinnsböcker du gjort och vad kul att göra eget papper! I sommar så ska jag skörda brännässlor, inte bara för gödningens skull utan även för att göra papper. Ska bara läsa på lite mer om just papperstillverkning.
  Kul med så fin beskrivning av skulpturen ”Helgpappan”, den åker jag förbi nästan varje dag i mitt jobb som busschaufför.
  Monzan

  • Hej Monzan ! Roligt att du har sett Helgpappan, ja han syns ju men på håll är det bara något i trappan, man hinner aldrig gå närmare. Papper(inte pappor) är något som kan fångs en med hull och hår och förr eller senare hamnar man i Kina, men dit har jag inte kommit än. Jag vinkar, när jag ser dej. Britta


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: