Skrivet av: brittakarolina | 09 februari 2015

ABO 142

Vår lilla bil behöver ibland en tvätt. Jag är ingen pedant och står ut länge med en halvdammig bil, men ibland blir det för mycket. Då finns det tvättsätt att välja på och för oss gäller det att anlita en helmekanisk anläggning där inget känns naturligt, man får liksom sju minuters koncentrerad resa med blå tåget på Gröna Lund.

Ingen köDet ser inte ut att vara kö, man far in från andra sidan. En sådan här dag väcker man först tvättmannen, väljer bästa eller sämsta tvätt, betalar och vevar upp alla rutor och väntar medan han blöter och förtvättar bilen lite runtom. Sen ska ett hjul vara i en drivränna, broms och växel frikopplas och mikroskräcken kan kopplas på.

Tvättmedel krSikten förmörkas, en gardin av tvättmedel täcker vindrutan och vi skumpar fram lite ryckigt utan egen kontroll.

Mera krÄnnu mer av en annan sort .

Första tvätt kroch snart närmar vi oss de enorma roterande borstarna som får backspeglarna att vika sej.

gestalter krSom stora spöken anfaller de oss, de dånar och piskar men kameran vill inte fånga dem, jag måste hitta på ett sätt nästa gång.Ljuset skymtar i tunneln krLjuset skymtar i slutet av tunneln. Mera av något spolas över oss.

genom sidorutan kr

Allt det här får vi utan att röra ett finger.

Binnikemaskarnas dans kr

Snart färdiga, men först ska vi passera bandmaskarnas dans.ABO krNu är bilen ren som ny. En kille kom förbi när jag fotograferade bilen och han frågade, ska du sälja bilen. Jag trodde han ville köpa den men han tyckte det verkade som om jag förberedde en försäljning. Aldrig i livet !

Alla tvättsopporna samlas och renas på det här tvättstället.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: