Skrivet av: brittakarolina | 09 mars 2015

Gräsand utan halsring

Då jag ser Björnens avvikande änder idag får jag lov att ta fram en variant från Väsbyån. För ett par dagar sedan, lite väl sent att göra succé med brödkanter bland änderna, gick jag ändå ut med den prasslande påsen. Några enstaka par och ensamma överblivna kom fram och smakade, de flesta har nu tagit plats parvis utmed åns kanter i strandgräset eller står upp och ner och letar efter ätbart på botten av ån.

GräsänderGräsandspar fullt påklädda för våren

Sen kom det en som såg något lite annorlunda ut, han var möjligen aningen större, han hade inte fått på sig den vita ringen kring halsen. När någon i trängseln har lite avvikande fjädrar brukar den bli nypt och lite kringföst av de övriga, men den här var den som nöp först.

And utan vit ring om halsen

 

Ringlös and

 


Svar

  1. De’ ä’ ingen ordning i naturen numera, bara en massa konstigheter! På Erlanders tid hade det här aldrig hänt!!!

    • Usch det hände värre saker, men vi fick inte veta.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: