Skrivet av: brittakarolina | 28 april 2015

Ett återseende

Bergianska trädgården är alltid full av överraskningar, både odlade och de som ser ut att vara ”vilda”. Om vi varit borta från den en längre tid måste vi göra en sväng dit för att se vad som just blommar. Vi behöver inte rensa eller hålla efter något, allt sköts på bästa sätt av några som gillar att vara där, som köat för ett jobb i trädgården. Besöket igår blev som en kopia av det för ett år sedan.

Bergianska april 2015 mitt körsbärsplommon

Körsbärsplommonträdet nära japanska dammen står som ett vitt moln, det har ännu några knoppar som inte slagit ut.

Bergianska april 2015 körsbärsplommon nära dammen

Vitsipporna fyller norrslänten ner mot vattnet, de ser ut som om de alltid växt där.Bergianska april 15 norrsluttning mot vattnetDå man tittar närmare på dem har de många varianter i kronorna, en del sippor har sex kronblad och en del tio eller tolv, det är säkert så i en vanlig skogsbacke också.

Gullpudran har fått en skylt.......I ormbunksbukten helt i norr är ännu fortfarande stilla, bara vissna ormbunksrester, men i ena änden av planteringen lyser gullpudrorna intensivt lång väg. Förra året då jag fann dem trodde jag att de kunde ha växt där naturligt men i år såg jag att de hade en skylt, texten syns inte på bilden och nu tror jag att de nog är här avsiktligt.

Bergianska april 15Brunnsviken in mot Roslagstull och Haga på motsatta sidan. En stilla värmande vårmåndag.Något eldrött skymtar fram från en klippskeva, tulpaner. Nådde inte upp för att läsa namnet på skylten.Bergianska eldtulpande i klippskreva. Härligt att få uppleva ännu en vår.

Sälg


Svar

  1. jättefina bilder och körsbärsplommonträdet helt underbart och helt i vitt

  2. Tack för att du ser!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: