Skrivet av: brittakarolina | 03 juli 2015

Hem till salladen

Efter några händelserika veckor på Gotland, varav den sista blev mest dramatisk, har vi återvänt till Väsby. Lasses färd till Visby lasarett, räddningen där och den efterföljande behandlingen har vi inte ord nog att prisa och när sedan alla prover efter en vecka såg normala ut, var det dags för nästa steg, utskrivning och resa vart? Karin med barn och gerbiler befolkade redan stugan på ön, så fastlandet var enda möjligheten. Att ändra datum för bilens båtbiljett mitt i Almedalsveckan såg först omöjligt ut men det gick och vi fick en överresa som på ett blankt parkettgolv.

Väsby på balkongen

Våra grannar har sett till att växterna inne och på balkongen överlevt. Strödde en påse frön till plocksallad i en kruka innan vi for och det såg ut som ett trollspö hade dragits över den.

Kvar är några bilder från Gotland.

Gotland så här åldras ett paket tvättmedel över vinternSå här kan ett tvättmedelspaket se ut om det får stå i ett skåp i tvättrummet över vintern.

Gotland tvättmedelspaketDet smakar salt och är kanske det också. Fukten har hjälpt ”vad det nu är” att vandra genom kartongen.

Av alla Visbyresorna blev det bara ett par knäpp

Gotland Hemsedagen

Då jag passerade Hemse på Hemsedagen mötte jag det här ekipaget. När Birgitta och jag kom till Grötlingbo för att jobba 1947, blev vi hämtade vid järnvägsstationen med något liknande. Ljudet av hästens hovar kom från en annan tid, som jag faktiskt varit med om.Gotland mås met två ungar

Gotland vid Visby LasarettDe här måsungarna gick omkring ensamma på trottoaren utanför huvudingången till Visby Lasarett. Efter en stund såg jag att mamman satt i en lyktstolpe några meter därifrån. Stranden är på andra sidan byggnaden så de hade väl bara tagit en promenad kring huset. En familj med flera ungdomar fick syn på dem och tänkte inte svänga undan och då kom mamman dykande mot huvudet på den längste och de tog en stor sväng ut på gatan.

Gotland kvällsboll

Ett wolleybollnät växte upp på tomten när Alexandra och Alfred kom och i skuggan av den sjunkande solkulan har barnen ännu kraft kvar att springa runt och jaga bollen.

Ggggotland kvällsboll b

Gotland kvällsboll c

Gotland maschmallow bMen till slut väntar en kvällsritual på sina utövare, mashmallows värmda på stearinljus.

Gotland Rosen Irene har slagit ut

Vi fick se rosen Irene slå ut bakom tvättrummet

Väsby salladOch nu har vi den gröna salladen att vila ögonen på.


Svar

  1. Vilka fina bilder 🙂 Jag hoppas att farfar mår bra.

  2. Hej Selina ! Farfar äter fortfarande antibiotika men han är dubbelt upplivad av vistelsen i Visby, de var så jätterara mot honom, där hade han gärna stannat ett tag till. Nu håller vi oss i skuggan för det är så varmt. Kramar från oss B+L

  3. Vad härligt att Lasse är bättre! Vi glädjer oss!
    Vilka bilder! och vilka motiv du hittar Britta.

  4. Hej och tack Monica och Tollef. Det tar ett par dagar att riktigt landa när man byter sovställe. Och nu har fläkten fått komma upp från källarförrådet, vår långa väntan på sol och värme är över.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: