Skrivet av: brittakarolina | 13 oktober 2015

Den renoverade Barockparken oktober 2015

Skeppet som knappt syns

Skeppet som knappt syns

På väg mot Barockparken, om man följer Väsbyån, står det nästan osynliga vikingaskeppet på sina metallben. Man visste inte att skeppets färg skulle sammanfalla med den bakomliggande skogens och på håll syns bara de ljusa metallstavarna. Ån har just nu mycket vatten, något arbete som rör om i dyn pågår någonstans och vattnet är en helt ogenomsiktlig lervälling. Kanterna ser bearbetade ut, man har röjt undan en del vass, kan det vara letandet efter källan till de otillåtna PCB-halterna som gjort att man städat? Den fisk som tas upp ur ån innehåller för mycket gift och får inte ätas av människor.

1-DSCN5136

Barockparken som vi passerat ett antal gånger de senaste åren och undrat över, verkar vara färdigrenoverad. Alla dumphögar är utjämnade, diken ifyllda och gräs isått och dammarna är fyllda med vatten. Den ekonomiska delen har framstått som hemlig och en tid såg det ut som om man tröttnat lite på det stora arbetet – men förra året hände något som satte fart.  Nu kan man glädja sig åt att gå på vägen runt parken torrskodd, vägen är grusad och diket runt anläggningen är igenfyllt och man kan  gå ut på de klippta gräsytorna var som helst.  Mängder av nya lindar har planterats, de har skydd kring stammarna och näringspåsar nertill så de har en chans att klara överlevnaden.

1-DSCN5145

Bladmassan i de gamla lindarna är präktig och det mesta är ännu grönt.

Linden som vill fortsätta att leva

Linden, en helt sprucken stubbe som vill fortsätta att leva.

En som inte orkat

En som inte orkat med pånyttfödelsen

1-DSCN5148

Vissen säv?

Dammarna speglar växtligheten och just nu är ytorna öppna.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: