Skrivet av: brittakarolina | 28 december 2015

Julen 2015

Den japanska julgranen har vilat sig sedan förra året på en hylla bland viktiga minnen.1-DSCN5657

Amaryllisen vi inhandlade för några veckor sedan drog iväg på höjden och vi trodde att den inte skulle orka att även slå ut, men det gjorde den, prick på julafton.

1-DSCN5676-001

Från köksbordet gick det att se knallgröna gräsmattor kring centrumparkeringen och vi kunde inte nog förundras  över den milda julen med flera plusgrader.

Sen for vi till Södertälje och fick glädjen att vara tillsammans med våra vuxna barn och ett vuxet barnbarn hos Karin och Glenn och alla hade med sig något de inte kunde undvara på julbordet. 1-DSCN5615Det blev alltså potatisgratäng (på spisen), sillsallad, skinka och gravad lax och vi  gamlingar kunde smita från disken.

Karin and Glenn

Karin and Glenn

1-DSCN5618

1-DSCN5611 Kalasets hundar stod båda på diet, så någon djurens kulinariska julafton blev det inte.1-DSCN5641-001

I går vinkade vi av Japanfararna på Arlanda, den vita påsen innehåller sådant som inte fått plats i packningen och den visade sig innehålla bland annat goda rester från familjens pepparkaksbak.

1-DSCN5678I morse när vi vaknade var julaftonens gröna gräsmattor borta och den riktiga vintern visade sej och snön låg kvar hela dagen.

1-DSCN5684

Julen är förbi, eftermiddagarna ljusnar, men nu blir det broddar av och på en tid igen.

 


Svar

 1. Vilken häftig Japansk julgran! Jag är verkligen japanvän och hoppas på att kunna återvända snart för 4:e gången. En fråga angående hunden (som såg bättre ut här utan blixt! 😉 ) Hur fungerar det med införsel av djur i Japan?? Jag vet att de inte ens vill ha in ett svenskt äpple på Narita (flygplatsen i Tokyo) och att de har hundar som söker efter luktspår för diverse saker i ankomsthallen innan tull, med all rätt tycker jag, det är mycket konstigheter som folk försöker ta in numera…

  • Oj, det ska många papper till för att få ta hunden med och veterinärbesiktning strax innan resan ska göras både hos oss och i Japan. Nu är vi i ett s.k. rabiesfritt land och det underlättar men minsta glömska med de rätta papprena innebär katastrof. Sen om hunden väger under visst antal kilo, får den följa med i låda bland passagerare men är den större blir det låda i lastrummet och där kan bli lika kallt som utanför planet.
   Gott slut på året, bara en dag till !

   • Tack för info om detta!

 2. Gott nytt år och tack för alla dina intressanta blogginlägg!

  • Gott Nytt År Mona och tack för att du läser och tillför nytt !!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: