Skrivet av: brittakarolina | 09 februari 2016

De blå husen

1-DSCN5892De blå husen i Upplands Väsby har funnits i nästan 50 år, de blå färgerna har blivit uppfräschade någon gång och bleknat igen, men de gäller ännu som blå.1-DSCN3920För snart ett år sedan började ett renoveringsarbete och vi fick en glimt av vad som komma skulle, en jättelik ”lura ögat” pappskiva kom upp och där fanns de nya färgerna.

1-DSCN5890

Någon gång under senhösten kunde man se de nya färgerna på riktigt och gaveln var vilsamt vit med olika blå fält mellan fönstren. Snyggt. Skönt att slippa den onaturligt ljus-ill-blå färgen.

1-DSCN5807 - kopiaBlått ska tydligen gå igen även i de nya fasaderna och som husen ligger i rad blir det här utsikten från nästa hus. Det går väl att överleva, men hur är det att titta ut från sovrummet mot balkongsidan av nästa hus?

1-DSCN5889

Så här alltså.

1-DSCN5808 - kopia

1-DSCN5888Hoppas att någon tycker om den ”konstnärliga” uppdelningen av balkongfärgerna och att den inte enbart beror på arkitektens beslutsångest.

Jag fick en skjuts av att se Björnens bild i morse av en färggrann balkongrad, det här sättet att färga balkonger är kanske en modegrej?


Svar

  1. Jag tror att ”färgklickarna” som var på bilden du hänvisar till sitter på ryska ambassaden i Marieberg. Balkonger med olika färger verkar ligga i tiden. De där olikfärgade blå fälten på de sista bilderna fick mig att tänka på en väldigt uppförstorad streckkod.

    De blå husen du fotograferat ger lite trista associationer till ”Blåkulla”, alltså de jättestora blå hus som ersatte gamla Hagalund i Solna. Men går man bakom dem så finns Olle Olssons gamla hus kvar.

  2. Det är märkligt nog de enda blå hus jag associerar till och när de byggdes en gång, tänkte man att de var en blinkning till på den stora blå ishögen bakom isfabriken i Hagalund. Den syntes från spårvagn 15. Universitetshusen har man också kallat blå men för mej var de ljusgrönaktiga.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: