Skrivet av: brittakarolina | 31 mars 2016

Dammets långa skuggor

1-DSCN6309Krokusarna har slagit ut även i Upplands Väsby, björkriset till påsk slog ut tre dagar efter att det kom i vatten, gatorna är sopade, det kvittrar i en del snår och idag värmde solen. Lagom till att maten ska lagas till är solen på väg ner och lyser in genom balkongdörren och når köksbänken och köksgolvet. Jag hade glömt att solen skickar sina strålar rakt in i huset två gånger om året och belyser allt nästan underifrån. Jag har skrivit om det förut och fått rådet att dra ner persiennen och inte bry mej om att minsta dammkorn får långa skuggor i det ljuset. Dammet i sej går ju bra att blunda för men de långa skuggorna är värst.1-DSCN6308


Svar

  1. Jag pratade en gång med någon som löste detta problem med damm och småskräps synlighet genom att ha persiennerna fördragna under den ljusa årstiden. Fast det låter som ett trist alternativ.

  2. Tack Björn, att avlägsna solljuset låter som ett tekniskt och klokt råd, men dörren har ingen persienn, så jag får nog fortsätta att oja mej över skuggorna som gör allt skräp tydligt i april och oktober. Eller kanske gå ut ur huset en timme kring klockan 18 de svåra veckorna. Ett alternativ som kan låta mossigt är väl att städa och hålla lite rent under den låga solens tid.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: