Skrivet av: brittakarolina | 17 maj 2017

Lasses bänk

Det har gått snart fyra månader sedan Lasse lämnade oss och hans sista önskan att få en trädgårdsbänk i Bergianska trädgården håller på att förverkligas. Det har tagit tid, alla kontakter och ställningstaganden var oprövade och nu har sista biten, den graverade plåten färdigställts .  Då jag lämnade den idag hade jag en svag förhoppning om att få se den fastskruvad, men bänken som levererats var ännu inte ihopskruvad. Har vi tur så kanske vi får se den innanför granhäcken på lördag. Då arrangeras växtmarknad av Trädgårdsamatörernas Stockholmskrets och där kan man fynda ovanliga växter och prata med trädgårdssinnade men också ta sig en runda i Trädgården och se vad som just nu blommar.Idag började jag vid våtmarken som omväxling och där lyste kabbelekornaSothönan håller koll på sitt ägg i dammen nedanför växthusenoch lämnar det inte någon längre stundGullvivorna finns överallt i gräset både nära vattnet och uppe på höjdernaLöktrav ser man i många moderna recept numera, förr hittade man den gärna nära soptippar, här kantar den strandremsanFröställning utan namnskylt, kardborresläkting? vid stranden intill båtbryggan.

I Rhododendrondalen är två tidiga Azaleor de som gjort mest intryck med sina svävande lätta blommor, en del år har jag missat  blomningen men idag var de helt betagande.Koreansk AzaleaKejsarazaleaDe flesta rhododendronbuskagen har inte börjat blomma änAmerikansk presidentsippa JättetrebladPäronblom och mycket mer finns just nu att förundras över, gullpudran blommar,  Adonisen och flera treblad både vita och röda.

 


Svar

  1. Så underbara bilder från Bergianska! Hoppas att Lasses bänk snart är på plats!
    Kram Ingrid

  2. Tack Ingrid, jaa det hoppas jag dubbelt upp, dels för att få se projektet i hamn för Lasses skull och för alla som deltagit och som jag hoppas ska komma hit just när allt blommar (egentligen hela sommaren) och dels för att jag vill komma iväg till din ö och nu missar jag både sippor och slånblom och…… varma hälsningar + 20 grader idag från Britta


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: