Skrivet av: brittakarolina | 16 augusti 2017

Röjning för ledningsgata

Brittakarolina's Blog

Vi har fått ett vänligt brev från GEAB som förser oss med el. Några elledningar går över tomten och träd och buskar får inte växa upp så att de kan nå de strömförande trådarna. Förr har de bara fällt och lagt ner träd och buskar och man har överraskats på våren av att de bara fällt och sedan gått därifrån. Den här gången har de sagt till i förväg och givit oss möjlghet att ha frågor kring förfarandet.

Kring 10kV ledningar (högspänning) ska det vara fritt från grenar minst 4 meter åt varje håll. DSCN7986

Förra gången röjarna var ute, stympades den här björkens ena stam och nu måste det väl vara dags för det som fick vara kvar. En ny liten björk har stigit upp vid foten av den äldre och nu får vi hoppas att den får växa till och att nästa gång det ska rensas är ledningarna nergrävda.DSCN7987

Vi har…

Visa originalinlägg 44 fler ord


Svar

  1. Hoppas att den lilla björkplantan klarar sig!
    Kram, Ingrid

  2. Jag blev så upprörd över att de lämnat kvar ohanterliga bitar av tallen och när jag såg att björken stod kvar, glömde jag gå nära och kolla småbjörken. Men det blir en till resa, hälsningar Britta


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: