Skrivet av: brittakarolina | 15 november 2017

Runby torg

Idag hade jag ärende till vårdcentralen i Runby. Vi bodde i den stadsdelen mellan 1962 och 2005 och jag har nog längtat tillbaks en del, men kanske var det trädgården jag längtade till. Kommunen har sålt torget till ett privat företag och lokaltidningen har haft upprörda insändare om dålig städning av Runby torg. Men det såg hemskt ut, träden var stympade och papperskorgar otömda och översvämmade. 

Stora trädet är en pil och den kan kanske ha brett ut sig för mycket, men det känslolösa kapandet ser brutalt ut.

Man behöver inte vara pedant för att tycka illa om det man ser, så här har det nog aldrig sett ut i Runby förr, när kommunen stod för städning.

Torgets lindar är också kapade på ett sorgligt sätt, om allt ska bort måste de väl inte inte hugga ner bitvis


Svar

  1. Helt förfärligt. Hur kan man misshandla träd på detta sätt? Hur kan man missköta området så till den grad? Förstår om du blev upprörd när du såg det.

  2. Det är svårt att prata om det här utan att ramla in på brännande spår och enbart hålla sig till den överenskommelse som kommunen gjort med köparen. Om den blivit otydligt skriven och givit det här resultatet, kan så mycket vi inte ser vara inblandat att det är svårt att skaka fram städning. Har man sedan planer på ”förtätning” av bebyggelsen och torget ändå är på väg bort för flera höghus är det bara att bida sin tid. Sista meningen är bara en farhåga.

  3. Sverige, inte vad det varit, ”Världens bästa land”….svårt att bli av med gamla epitet. Nä, åker nästa vecka tillbaka till ett land där ordning och reda & renlighet fortfarande är aktuellt, Japan alltså! 😀👍

  4. Ja det är bra att ha något kvar att lita på. Sonen blev påkörd bakifrån och fick sin bil kvaddad och föraren smet – i Japan. Där gick väl kanske en illusion i smulor. Förändringarna går kanske bara lite långsammare där. Du får ha det så bra I Japan men välkommen hem igen!

  5. Ajdå, tråkigt att höra om Japansmitaren! Antar att inte ens Japanerna kan uppehålla deras utopiska samhälle för evigt. Men som du skriver, det går betydligt långsammare med nedmonteringen där.
    Tack för hälsningen! 😉

  6. Det ser betydligt bättre ut idag faktiskt. Väldigt mycket trevligare med nya krogen istället för a-lagarstället som var där innan. Handlarn gör mycket också, väldigt trevliga där. Pilträdet har fått växa ut och det är rent och städat.

    • Skönt att höra, det kändes lite visset under några år men fint när något förbättras. Och det går inte att vrida tiden tillbaka till torgets första blomstringstid på 60-70 talet.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: