Skrivet av: brittakarolina | 02 januari 2018

Helgonen i Suseboparken

Eftersom Hugo Sabels torg bara ligger två minuters väg från där jag bor, sneglar jag åt det hållet varje gång jag passerar. Det kan ju ha hänt något som inte är förannonserat. Blomstertältet har packat ihop för året, kallaste tiden  är det nog dyrt att hålla varmt och det är månader kvar till planteringstid. Kvar på  torget är en kiosk med thaimat.

Bakom torget ligger Suseboparken med sina tre helgonstubbar. De åldras antagligen på oväntat sätt och kanske vill man få dem att se lite jämnare ut i färgen. Jag tyckte det luktade tjära om dem någon gång i höstas, men lite senare var de plötsligt helt svartmålade, var det för att få samma färg på på hela skapelsen? Klockan var nästan tre och det hade börja skymma och då såg helgonen rätt skrämmande ut i halvdunklet.

Ur Sankta Birgittas stubbe växer fullt av små tickor, så den är full av liv.

 

Färgen har inte fäst på fingrar och ansikte, så dem ser man.

Sankt Jakobs ansikte syns bättre efter färgbehandlingen.

och Sankt Olof har fått strumpor på benen eller är det hosor?

På gräsmattan ligger snön kvar, snö som alla längtar efter och som gör det lite ljusare ute.


Svar

  1. Märkliga figurer. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om dem. Väldigt ovanliga.

    • Jaa Eva, vad tycker man? Jag råkade komma just när trägubbarna föddes dvs en motorsågskonstnär sågade till figurerna på fri hand. Tre stora gamla träd hade tagits ner för att få in ljus i parken som skulle omvandlas från mötesplats för A-laget till något dit familjer med barn kunde gå utan att vara oroliga. Man hade lämnat höga stubbar för att göra figurer av men vilka de skulle föreställa var en överraskning. När man var inne på träet var det ljust och rent och såg inte så elakartat ut men sen när träet började åldras blev det mindre charmigt. Jag har inte sett någon offentlig diskussion om skönhetsvärdet av helgonen eller något råd för hur de ska avnjutas. Men de förändras hela tiden och det är väl en poäng.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: