Skrivet av: brittakarolina | 16 februari 2018

Inte somna inte glömma

Plötsligt kommer räkningar från Comhem, vi är kollektivt anslutna i huset och avgiften ingår i månadsavgiften för lägenheten. Jag läser på fakturan,   Trygg surf 49:-och pappersfaktura 45:- , det blir 94:- varje månad, men varför?

Ringer kundtjänst och får veta att man skickat ett mail i oktober och erbjudit trygg surf gratis i tre månader och om jag efter denna tid inte vill ha tjänsten, måste jag säga nej och det har jag inte gjort. Här  kan jag inte skylla på postNord och att de trollat bort kuverten. De lär ha skickat ett mail och jag har kanske tagit det för reklam och struntat i det. Med det mailet har de har lyckats göra mej själv ansvarig för något jag aldrig beställt. Det är väl smart. Där sov jag –

Går till biblioteket, de blanka månadsmagasinen har glesnat och vartannat lådfack är tomt, de är inte stulna, inte ens namnen sitter kvar, nåja tre av dem jag en gång själv fick i brevlådan är kvar och då får jag väl inte klaga.

Går en runda neråt ån efteråt för att kolla om där är något liv. Vattnet strömmar och något rör sig i ena kanten som ger  cirklar på vattnet, väntar en stund om något ska visa sig. Pinnen dras ner under vattnet då och då men roligare än så blir det inte.

Björkhängena sover ett par månader till

Det börjar skymma men för ett ögonblick lyser solen upp Brobackens äldreboende.

Så här prydligt blev huset med ungdomsbostäder som vi såg när de staplade rumsmoduler till i februari 2014.

Just nu är det fri sikt mellan de två husen men det kommer att växa upp ett helt kvarter på området mellan dem.


Svar

 1. Visst blir man lätt irriterad på sådana fakturor på saker man inte medvetet beställt. Man skall alltid vara om sig och kring sig. Fina bilder på björken och lavan. Var det en liten bäver som var i farten tro? Vädret är tråkigt nu och inbjuder inte till någon promenad med kameran för mig i alla fall. Husen ser ganska trevliga ut tycker jag, men man häpnar över hur mycket det byggs överallt. Hoppas du får en lugn och angenäm helg.

  • Tack Eva, precis vad jag förväntar mig att få se, en bäver, de håller sig utmed hela ån och hittar träd att gnaga ner och har blivit sedda på gatorna om natten, men parkavdelningen gör allt för att de inte ska få fäste någonstans. Sen hyser ån mink och dem spejar jag också efter och sen har vi ju det ständigt flödande PCB:t men det lär vara svårt att hitta genom att speja, ligger antagligen väl gömt djupt nere under busstationsplanen. Högsta halter någonsin uppmätta i Sverige i åns utflöde i Oxundasjön. En skön helg önskar jag dig med.

 2. Är inte det där Negativ avtalsbindning?

  https://lagen.nu/begrepp/Negativ_avtalsbindning

  • Vet inte det tekniska namnet på vad fiskafänget heter men det låter nog riktigt. Jag hamnade på kroken utan att ens ha nosat på den och jag är väl troligen inte den enda. Jag pratade med kundtjänst och där har man tränats i att vara artiga och respektfulla numera, det var som att prata med en säck med dun, bottnade ingenstans. Så det får bli ett brev.

 3. Det där är bara ett sätt att höja Comhems intäkter och endats falsk trygghet för dess användare. Comhem är att sk*tföretag och har så alltid varit. Tyvärr. Bara att avbeställa allt som påtvingats och inte ingår idin hyra!
  Dundrande hälsningar från Mats!
  😉

 4. Ber om ursäkt för syntaxen i förra inlägget, men jag blev så upprörd att höra att Comhem fortfarande kör med detta eländiga fiskafänge! Skamligt.

  Underbar beskrivning av dig: säck med dun! Haha!

  Sist jag var i kontakt med Comhem var i våras för min mammas räkning, hamnde då till slut hos nån chef… Det visade sig vara frun till den numera utvisade fd Statsministerkandiaten 2011, samma person som numera befinner sig på Island som ambassadör! Jag anar pampvälde på Comhem! 😀😎

  • Hej Mats och tack för ditt deltagande. Ja det måste vara fel att själv bli skyldig att betala om de (Comhem) inte vet om man läst mailet eller ej.Det är väl det som fattas många gånger, att sändaren skickar post med mail eller postNord och sen inte har bekräftelse på att det nått mottagaren. Där blir det ett tomrum där inget kan bevisas och det regnar in förseningsavgifter och förelägganden som kräver möda att bromsa.
   Undrar om Comhem får in så många kronor på den här metoden så det rättfärdigar en olaglighet, det är ju småpengar?
   Duktigt att få komma fram till en chefsperson, det har jag aldrig lyckats med, men det händer väl att de inte vet vad som försiggår på alla nivåer.
   Ibland tror jag att de skickar knaskrav till alla över 85 och det visar sig så lönsamt att det blir en marknad. Nej det tror jag väl inte. Ha en skön helg, idag är det lite ljusare ute. Britta

   • Kan trösta dig med att stadsministerkandidates fru som för övrigt är dömd för bedrägeri, inte kom med någon lösning på mitt problem, hon svarade helt enkelt på kanslisvenska – alltså helt oanvändbart. Tyvärr har det alltid varit så under de år jag kontaktat Comhem för min 85årige mammas räkning och den allmänna opinionen berättar samma sak. Ofattbart. Men är man störst kan man ju strunta i kunderna, de är ju så många och nya kommer automatiskt hela tiden. Man kommer att tänka på AF eller andra icke fungerande institutioner.

    Lite sol här i Bålsta också, detsamma Britta!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: