Skrivet av: brittakarolina | 04 december 2018

Jul i växthuset

Trots att jag stretar emot, tar sig julen med hela det övriga samhällets hjälp, närmare och närmare.  En mellanlandning i Anderssons växthus på väg till tandläkaren och jag får möta allt julgodis i sina ursprungliga former, en del plockat i trädgården och en annan del hämtat från affärshyllan.  Det är många besökare till julutställningen och en vanlig tisdag. Kameliorna utmed glasväggen till caféet blommade, inte i drivor men i flera olika färger, jag tänkte försöka få  en vit med och lyfte kameran, då såg jag något ännu finare än blomman och knäppte.

Han får stanna på bloggen, för jag frågade inte om lov.

Doften här inne är nog det man blir gladast av, en mimosa, (glömde läsa namnet) är ännu nyutslagen och lutar sig mot en pelare det står Australien på. Åååkänn bara!

Julstjärnor i många ovanliga färger med hälsningar från Ulriksdal.  Som en skulptur på soffan, jag frågade när jag redan knäppt. Jag skulle kammat mig först, sa den ståtlige, du ser ut som en poet sa jag, nej jag är modellbyggare, sa han.

Det är något visst med färgen på granatäpplen och formen, de är lite ojämnt runda och sen stjärnan.

Den påklädda marken. 

och här är paradisträdet från Sydafrikat just på väg att slå ut sitt stjärnregn om någon vecka till bara. Mandelträdet slår också snart ut sina blommor, ett par dagar till att vänta.

Känn doften igen !

 


Svar

  1. Jag tycker så mycket om din bild av julens ymnighetshorn – julens frukter som väller ut ur åldriga lerkärl… Så fint! Jag hör också till dem som stretar emot julen – och då är julutställningen i EA en lisa, här får man bara njuta!

    • Hej Stina och tack, jag mår bra av att du läser min blogg.

  2. Så fina bilder. Bilden med mannen på soffan är fantastisk. Han ser verkligen ut som en poet eller filosof.

    • Hej Eva och tack! Ja han var stilig, ibland förser oss verkligheten med bilder men man tänker för länge och när man tittar upp igen är bilden borta eller en annan.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: