Skrivet av: brittakarolina | 28 juni 2019

Handla mjölk och växtnäring

Växtnäringen till balkongodlingen är slut och jag måste dessutom fylla på lite mat för egen del i kylskåpet men gör mig en extra runda kring blomstertältet på Hugo Sabels torg. Sen sneddar jag upp i parken, kring lekplatsen blommar ännu lila nävor och mörka stäppsalvior och ljusrosa vädd och alldeles intill gången, vita blåklockor. Egentligen ser jag bara de vita klockorna.  

Suseboparken omgav en direktörsvilla på den tiden när Optimus och Metallverken var de stora industrierna i Väsby. Bland alla träd som fått stå kvar efter kommunens omvandling av park och hus, är några äppelträd, ett helt ihåligt och ett med tre stammar som man undrar lite över.

Äppelträd som gav goda äpplen i höstas.Modernt staket efter äldre modell mot parkeringen vid Vilunda.

Modernt staket?

 

Körsbär – Fågelbär? börjar redan bli röda

En fotograf, Anders Petersen f. 1944 är aktuell och dokumentären om honom i kväll på TV heter ”utan längtan – ingen bild”.  Det gäller alla bilder. 


Svar

  1. Så sant: utan längtan ingen bild! I mitt fall: utan längtan inga drömmar – och då talar jag om min ”trädgård” i Finland, som jag just lämnat för att återse om två veckor: hur kommer mina bergskrevor att ta sig ut? Alltid spännande, alltid glada – och sorgliga överraskningar!

  2. Snälla Stina, kan du lägga ut en bild på din trädgård (dina bergskrevor) så vi kan se vart du längtar ? Berätta går också bra.Hoppas det bara blir glada överraskningar när du kommer tillbaka.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: