Skrivet av: brittakarolina | 30 december 2019

Årets sista dagar

Överlevde julen men hann inte skriva julkort, det är annars ett måste, jag har inget emot julkortskontakter, de ger mig en känsla av att vänskap kan bestå år efter år och bekräftas enbart genom ett litet julkort. Och nu när åren blivit så korta kommer de ju ganska tätt.

Alexandra frågade om det fanns någon pepparkaksdeg kvar. Javisst, det blir alltid en bit över som jag inte orkar kavla ut och den blir liggande till någon gång på nya året. En ganska hård bit lyckades hon mjuka upp och göra tunna kakor av och sen fixade hon glasyr och

målade alla kakorna. De vackraste pepparkakor jag sett.

Ljuset är väl på väg tillbaka nu men dagarna är fortfarande väldigt mörka. Inomhusväxterna har det knepigt med den torra luften och så länge det är plusgrader ute får en del av dem komma ut ut på balkongen och in på kvällen. Ett fikonträd som jag fick av Yoko i augusti har jag oroat mig för, den fällde sina löv som andra träd i november och jag var rädd att den skulle torka inomhus. En liten grön skiftning i knoppspetsarna visade sig för ett par dagar sedan och idag ser den redan ut så här.

Fikon

Den fina lilla buxbomen får komma ut om dagarna och se på utsikten. Nu har jag lärt mig för gott att ingenting som fryser i sin kruka överlever (här hos mig), rötterna måste ha åtminstone lite kontakt med ofrusen jord, det har de i rabatter men inte i krukor.En stensöta har börjat växa i en mossburk och rullar här ut sitt nya blad. Härligt när något växer !

Nu återstår bara att önska mina bloggtittare ETT GOTT NYTT ÅR !


Svar

  1. Gott nytt år önskar jag tillbaka

  2. Gott nytt år kära Britta!!!

  3. Gott nytt år!

  4. En lite sen men varm nyårshälsning!

    • Hej Sara, tack för nyårshälsningen, jag rodnar för att mina livstecken uteblivit det här årsskiftet. Hoppas du får medvind i vad du gör och att du hinner med allt du vill.Ha det bra nu resten av året. Britta

      • Ingen fara alls så klart! Jag vet hur det kan vara. Stort tack och detsamma! Och erbjudandet om fribiljetter kvarstår – nu spelas pjäsen på Stora scenen, så skicka mig bara ett mejl om du vill se någon av föreställningarna. Önskar dig många vackra stunder i naturen 2020! Varma hälsningar!

  5. Tack Sara !


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: