Skrivet av: brittakarolina | 06 oktober 2020

Väsby f.d.industrier

Optimus, här tränger fotogendoft ut genom instängslat område, jag har återvänt till barnaktiviteterna jag råkade få syn på för ett par dagar sedan. 

Området invigdes 2018 och tillsammans med den guppiga cykelbanan är de grannar med simhallen. Lördag med regndis i luften, ser jag barn överallt med pappor, någon enstaka mamma men mest pappor. Barnen flyttar sig fort in och ut ur husen och även ovanpå, men eftersom det kan vara känsligt att lägga ut bilder på barn, ger platsen intryck av att vara öde.. 

Konsumbutiken syns med sin skylt även utanför nätet.

Den har både ingång för kunder och för personalen och en rejäl kassaapparat. 

Mjölkaffär?, förr sålde man mjölk, kött och charkuterier var för sig, så man hade ofta ärende i tre butiker när man handlade mat.

Här trampar barnen karusell, kring en modell av Optimuslampa och intill ligger Konsumbutiken.

 

Folkskola

Bondfamiljens hus, vad menar man? 

Lagård, stall och dass.

Ko och kalv

Volvo-verkstad, cykelbanan skymtar mellan husen

Det var full fart på cykelbanan

Brandstation

Väsby verkstäder 

Hasselbladskamera som man själv kan gå in i.

Fotogenlampa, känd modell, vad händer där? En pappa arbetar ihärdigt med att göra upp eld av ett lager med kol, därav den rysliga fotogendoften, här är alltså en grillplats för medhavd korv.

Sen kunde jag inte låta bli att gå över till cykelbanan och av alla lyckliga åkare var två så tilldragande att jag bad att få ta en bild, inte bara stjäla i smyg. 

 

En mormor med sitt tvååriga barnbarn.


Svar

  1. Vilken underbar kontrast till de standardiserade lekplatser man ser snart sagt överallt. (Drömmer mig också med ålderns rätt tillbaka till barndomens Tessinparken,)

    • Den här lekplatsen kan jag tänka mig, är en sorts svar på kritiken mot Väsby för att man inte sparat några minnen från Väsby glansdagar med ett par stora industrier. Här möter man ändå namnen på företagen, kanske kan föräldrarna berätta, kanske är de nyinflyttade och minns inget av att läsa namnen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: