Skrivet av: brittakarolina | 07 januari 2021

Mellandag

Jag läser om vårt bekväma liv som vi behöver överge för att  kommande generationer ska slippa oroa sig för att jordens tillgångar ska sina och jag går ut ett varv för att ge hjärnan lite syre i det ymniga snöfallet.

En av Axel Nordells lekskulpturer har hamnat mellan de blå husen på Dragonvägen. Jag tyckte länge att hans figurer  var rysliga att se på men med åren har min syn förändrats, och när barn av rätt format  leker i dem, är de fina. 

Gråväder varje dag i veckor, Hur har det varit förr om åren? När jag bläddrar bakåt ser jag att det inte är naturen som lockat mig att skriva en blogg i början av jamuari. Två år har jag åkt till Rappne för att få  se lite färg och jag var nästan på väg att åka dit idag också men fortsätter det att snöa som nu kan man lätt bli insnöad och då är det bra att ha nära hem.,

Det är blötande flingor som faller och kameran hakar upp sig.

Mot södra Centrumingången, ovanligt stilla idag

Ett par barn i fartyget

De omplanterade träden i sina kättar

Container för ris och grenar i Blå parken.

Jag trodde tankarna skulle klarna under promenaden men det känns ingen skillnad.  Genomblöt raskar jag hemåt till den kruttorra lägenheten där en ny liten julklapp under fikusträdet sprider fukt och lindblomsdoft.


Svar

 1. Älskar verkligen denna blogg!

  Elle-Kari Höjeberg Kanalansvarig/Channel Manager Sveriges Radio P2 +46708847074 elle-kari.hojeberg@sverigesradio.se

  Skickat från min iPhone

  • Tack Elle-Kari. du anar inte hur glad jag blir !!

 2. – Att se det vackra i det fula…. Och samtidigt få lite frisk luft och våta fötter!
  Tack för dagens rapport i allt det gråa!

  • Tack Stina, du kanske anar att jag är på upploppet med Attenborough.

 3. Jag är glad över att få rapport från en annan värld till mitt lilla lantliga liv 🙂

  • Ja det är väldigt roligt åt båda hållen när allt funkar, dator och mobil. tänk vilken tid kontakten mellan världarna tog innan de fanns.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: