Skrivet av: brittakarolina | 04 mars 2021

Guldhusen i Väsby Centrum

Det högsta huset som byggs intill Väsby Centrum har nått sin slutliga höjd och  kranarna är nerplockade.      Jag hängde med några våningar från mitt fönster, när de svetsade ihop väggar, golv och tak. Någon sorts guldfeber måtte ha drabbat arkitekterna, det ena huset efter det andra får guldfasader. Men det är nog mässingsplåtar i olika modeller.  Är det kanske ännu ett Messingen man anspelar på eller är det glänsande guld tankarna ska kretsa kring?

Solen i väster återkastas bländande en bra lång stund på eftermiddagen av den här väggen.

Och här är plåtarna mindre och liknar mer kottefjäll, inte lika besvärande reflexer i de små ytorna.


Svar

 1. Tror det ligger i tiden, man vill ge byggnaden ett visst mått av helighet…

  • Är det så?

   • Kanske…

 2. Det översta har inte så fint plåtslageriarbete om jag får bedöma. Buckligt och ojämnt längs skarvarna. Det andra ser ut som sträckmetall med stora öppningar. Det känns bättre än det första. Ser annars ut som byggnader i städer ”ska se ut” för tillfället 🙂

  • Roligt att du vet något om plåtslageri och hur man får upp plåtarna på väggen. Högsta huset är nog lite oskarpt och sen är deet så många fönster som bryter av väggytorna, jag såg faktiskt inte i början att man gjorde det också gyllene.

 3. Jag tycker husfasaderna ser vackra ut!

  • Ja ytorna har gjorts levande trots att de är helt utan dekoration.

 4. Med de förväntade hyrorna/priserna är det nog bäst att de klär dem i ”kejsarens nya kläder”, eller…. 😎😁


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: