Skrivet av: brittakarolina | 06 april 2024

Två Väsbyhändelser

Händelse nr 1

Nu rivs Medborgarhuset, vi har undrat länge om det verkligen skulle ske och när, ledsamt att det inte fick bli bibliotek med egen ingång och lätt för alla att nå.

Man börjar riva väggar på baksidan, är det för att skona de sörjande Väsbyborna så länge som möjligt från att se den välbekanta fönstersidan rasa?

Där står Brita Norrvis vise i granit och åskådar med bistra miner vad som sker. Skulpturen står omgiven av rosor i cirklar och de längtar efter näring och omvårdnad. Grönområdet mellan husen har kallats Elisparken och här finns även ett litet magnoliaträd.

Vid änden av gångvägen genom området står en mörkgrå sten med en del lavar, varav en lyser starkt gul.

Går man lite närmare ser man att den har nog sin bästa tid just nu med nära 0 grader och regn i luften.

Händelse nr 2

Väsby har givit upp försöken att täta dammarna i Blå parken och vad som ska bli av området finns ännu inga planer för. Man har också sett att skräp som hamnar i dammen syns väldigt väl, är svårt att undvika och jobbigt att städa undan.

Så här har det sett ut i en eller flera delar av dammen.

Slut med de fina speglingarna av fasader och annat i dammarna.

Måsarna som bor på våra tak badar och tvättar sig i det vatten som är kvar, fisk väntar de förgäves på.


Svar

  1. Det händer mycket i Väsby förstår jag 😉

    • Ja, man bygger mycket, förtätar kallas det och ibland blir det lyckat och någon gång mindre bra, Rivningen av Medborgarhuset tror jag alla gamla Väsbybor är illa berörda av men Väsby har ju växt enormt de senaste åren och de nyinflyttade har inga minnen av hus att slå vakt om.


Lämna en kommentar

Kategorier