Skrivet av: brittakarolina | 27 april 2012

Väsbyån – speglingar

Vattenspeglingar

Det som från början inspirerade oss att följa ån var att se speglingarna i det vattenfyllda diket en stilla och solig vårvinterdag. Allt fick en ny betydelse då man såg det genom vattnet, lerfärgen försvann och vattnet blev blått av himlen.

 Vi har bott i Väsby i 50 år och Väsbyån har under den tiden mest varit ett hinder i trafiken och ett vassfyllt lerigt dike som utgjort en fara för barn. Man har önskat att de styrande i kommunen skulle inse att ån var en tillgång, snygga till kanterna, ge den ett ansikte och påminna om att den en gång var en viktig transportled. Trots en del  nya ansträngningar på senare år med soffor och planteringar och fågeldamm i närheten av stationen så är åns övriga omgivningar inte enbart charmiga. Men när ån är vattenfylld och inte skuggad av vass, då blir speglingarna i vattnet av skjul och ledningar och broräcken något som lever och förändrar sej av ljus och vind.  Man flyttar blicken från de förbirusande tågen och de grafittimålade magasinsväggarna som är desamma varje gång men det som avspeglas i vattnet varierar. Vattnet är en känslig spegel.  

 

 


Svar

  1. Vilka bilder, här är Väsbyån som vackrast!
    Kakan


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: