Skrivet av: brittakarolina | 17 juni 2012

Gotland – en tur till Hemse

Nu prövar jag igen om det går att komma överens med det långsamma och lösaktiga mobila bredbandet.

Vi behövde åka till Hemse som är centralorten för oss, där finns apotek, Granngården (fd Lantmännen) och systembolag och mycket annat. Butikerna på huvudgatan byter plats eller försvinner när vi inte är här. En del är dock kvar och i radioaffären hittade vi en likadan radio som den vi köpte förra året och till samma pris som då . Den förra tog vi med hem till fastlandet för den var så bra och sen glömde vi den där.  Våra barn kallar den retro.                                                                                                                                                                                                                                                         

På parkeringsplatsen på torget hade ett gäng äldre män (gubbar) minst 65+med världens pampigase motorcyklar med blänkande nitarpå väskorna, samlat ihop sej för att åka vidare någonstans, de for norrut. På vår väg söderut mötte vi efter ett tag en karavan som sträckte sej flera kilometer, det var små sportbilar, gamla och inte fullt så gamla, röda, beige och gröna, många MG men alla märken hann vi inte uppfatta, måste läsa innantill på kylaren. Häftigt är det enda ord jag kommer på om den händelsen, när hela den slingrande raddan var slut blev det väldigt tomt och ödsligt på vägen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Då och då får ett gammalt hus ett nytt agtak och då blir en hel bygd engagerad. Om man slår täckating på Google så får man flera fina beskrivningar av hur det går till och med bilder. På vägen över Skoge har ett nytt tak tillkommit sedan vi åkte där senast, det är Söderbergs båtsmanstorp som fått en byggnad utmed vägen täckt av ett tjockt lager av ag. Sen är väggen nedanför nykalkad och trädelar nytjärade och agstråna som hänger ner över ytorna fastnar på näthinnan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hagtornen blommar nu.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: