Skrivet av: brittakarolina | 09 oktober 2012

Höst – oktober

Hösten har sina fördelar, bland annat alla de skiftande färger som träd och buskar får och som så snabbt förändras. Vildvinet på garageväggen brann som bäst för 6 dagar sedan och nu är grenarna helt fria från löv.

Centralvägens nya lindar är fortfarande gröna men har börjat fälla en del löv. Körsbärsträden utanför före detta kulturhuset upplever sin andra ”blomning”, den första är vitrosa och den andra eldröd.

När det drar ihop sej till Niklas födelsedag 30 september, dammar vi alltid av en mening (har försökt låta bli) som etsade sej fast just året han föddes, vi bodde då i Skottland strax utanför Dundee. ”Då jag for in till BB på Maryfield Hospital hade träden fortfarande sina löv kvar men då jag kom hem en vecka senare var alla träden kala”. Där blåste det nästan jämt och mycket, så där fick löven hjälp med att att lämna träden. Det var ungefär likadant här i flera år men det känns som om löven hänger kvar längre in i oktober numera.

Just nu blommar blå höstkrokusar och rosa tidlösor för fullt i gräsmattorna i  Bergianska Trädgården. Och i Runbyskogen har aspar och björkar lagt ett tjockt lager av löv på marken och doften av trä är nästan berusande.  Hittade årets  tre sista hallon.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: