Skrivet av: brittakarolina | 16 december 2012

En vecka kvar till jul

Veckan före jul kr

Veckan före jul.

Min följetong med längsta resan får vänta lite.


Responses

 1. Hej Brittakarolina!
  Jag läste just Saltaluokta-avsnittet högt för min fru Annika. Både hon och jag tycker mycket om det du skriver i din blogg. Jag uppskattar även dina bilder. Jag hittade din blogg när jag googlade om linberedning och kom raka vägen till dina 4 avsnitt om Lin och Ull. Det var berikande och jag tipsade mina vänner i en grupp som håller på med lin och ull här i Hölö Kyrkskola.
  Jag har hjälpt dom med en hemsida och följt deras verksamhet från september 2012. De hade en utställning på Kyrkskolan i slutet på november.
  En söndag i oktober så kom även din gamle bekant Sören Karlåker och
  visade hur man bereder linet för en intresserad allmänhet utanför skolan.
  Jag filmade hans visning och la det på hemsidan http://www.spinnverkstan.se
  Åter till din blogg. När jag hade läst allt du skrev om lin och Ull så fortsatte jag med att läsa igenom din blogg från början och det har varit intressant att följa din historia. Det är även en berättelse om Sverige som jag känner igen.
  Själv kom jag från Innsbruck till Stockholm 1964 som 17-åring. Numera bor Annika och jag på Mörkö sen ett antal år tillbaks.
  Ägid

  • Tack Agid och fru, det värmer. Brittakarolina

  • Hej igen, förra gången, då det var aktuellt med linet var det något knas med din adress, jag fastnade på den och kom inte ur. Men jag har sett filmen med Sören, den var fin och han har under åren varit trogen materialet och gör en fin demonstration, sen har han tagit fram ett läckert lin. Det var roligt att se honom efter så många år. Själv andades jag in för mycket lindamm och klarar numera inte av att komma i närheten av fibrerna vare sig att spinna eller väva dem. Mörkö minns jag från mitt scoutläger men adressen är borta. I Innsbruck träffade jag Herta Raunicher, hon hade praktiserat på Weibulls i Landskrona och av henne fick jag en fantastisk bok, den största i vår bokhylla, Kurt Hielscher, Österreich, landschaft und baukunst. Roligt med en massa minnen som dyker upp så här. Roligt att du skrev. Brittakarolina

 2. Valuable information. Fortunate me I discovered your web site unintentionally, and I am shocked why this accident didn’t happened in advance! I bookmarked it.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: