Skrivet av: brittakarolina | 03 oktober 2013

Solens vinkel

Köksfönstret kr Nu står solen lågt igen. På morgonen smiter den in i köket och man ser husen mittemot genom en grusig hinna som täcker fönstret trots att sommaren inte var regnig och trots att vi på försommaren lät en fönsterputsare (innehavare av f-skattesedel) tvätta alla fönster. DSCN7472 Lite spillt strösocker på köksbänken, hur kan det bli så tydligt? Alla sockerkornen har egna skuggor.

Golvet i sol kr

Golvet

Några timmar på dagen är det lugnt men på eftermiddagen strax innan solen dyker ner i en stor björk, tar den sig in genom balkongdörren och belyser varenda partikel på golvet, ja överallt, de får ljuset från sidan, nästan underifrån så att dammet  ligger fritt ovanför golvet. Den synen återuppväcker min skräck för att verka ”lortaktig”, jag kände av den senast i mars när samma lågvinklade sol hälsade på.

solvinkel golvet 3

Reporna vi gjort i det nya fina parkettgolvet (8 år) genom att tappa allt från kastrullock till blomkrukor och dra stolar härs och tvärs, ser ut som djupa diken, det här blir dyrt den dag vi lämnar lägenheten.

under sekretären kr

Under sekretären

bokskåpet i sol

Bokskåpet

Den som stönar av dåligt samvete över utebliven städning får ofta rådet att inte jaga dammråttor eller städa sej till ryggskott utan den ska ägna sej åt viktigare saker – att som exempel umgås med sina barn eller göra något annat som den försummat genom att städa. Det är vad jag gör hela tiden – något annat, jag har gjort en dygd av att strunta i städningen, rådet har passat mej precis men hur är det, går det att trivas i den här röran?  Det går, men I mars och oktober när solen står lågt får själen knottror av all smuts jag ser. Får man automatiskt inre ordning av yttre kaos eller är det tvärtom, yttre ordning döljer ett inre kaos?

reflexer från Hilmas ljuskrona

Under en halvtimme morgon och kväll om solen är framme, förvandlas våra golv, väggar och fönster som i en solstyrd happening, reflexer från Hilmas ljuskrona dansar på vägarna medan jag lovar att nästa dag ta fram dammsugaren och fönstrena, ja   ….           Lasse var la vi numret till fönsterputsaren!?

solen dyker


Svar

  1. Jag har ett bra tips. Dra ner persiennerna så slipper du städa 🙂

    Sen måste jag visa dig vad jag fick syn på i kvarteret där jag bor. Det finns tydligen fina höstfärger här också om man bara ser sig omkring.

  2. Tack Britta, känner så väl igen mig i dina funderingar om städning. Och tack för dammbilderna! Så skönt att få bekräftat att man varken är ensam om dammet eller rädslan för att verka ”lortaktig”.
    Fast strösockret brukar Bella ta hand om…
    Hoppas du hittar tillbaka till vitsipporna!

    • Monica, medan jag retar mej på att inte kunna fixa allt med datorn, har jag kommit igång med att städa, nu är köksgolvet rent och vi ser klockan på kommunhuset genom fönstret igen, synbart resultat alltså. Och en hund under bordet vore inte så dumt.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: