Skrivet av: brittakarolina | 14 januari 2014

Mata fåglar

Andliv d kr

Det här hände i förra veckan, medan det fortfarande var barmark ute. Fåglarna nere i ån skulle bjudas på bröd och jag hade en rätt stor påse med finskurna brödtärningar. Jag hade köpt ett bröd som skulle vara det nyttigaste vi kunde äta men då vi sen med glad förväntan grep oss an det nya, blev det tyst, brödet satte sej som plastic padding i gommen och där blev det kvar. Det gick knappt att svälja och man undrar hur och vem bageriet prövat brödsorten på innan de släppte ut den till försäljning. Vi prövade att rosta brödet för att det skulle bli mer lättuggat, men det blev slutade ändå som en limmig knöl, så vi gav upp och sa, det blir bra till fåglarna.

Det är roligt att mata fåglar och det tycker många, så änderna får en hel del godbitar om dagarna och lär sig att se och höra om folk har påsar med något matnyttigt med sej.

Andliv b kr

När man prasslar lite med påsen kommer de genast simmande och inom en minut är de hundra.

Det som var nytt i fredags var att en kajflock kom ner och åt de smulor som hamnat på marken, änderna gick inte upp ur vattnet utan låg kvar och höll sig till det som föll i vattnet.  Tidigare har kajorna hållit sig lite skyggt i utkanten men de här var helt orädda. De kom ur ett ”kajmoln” ovanför oss. Vid matningsplatsen står en stor pil, den stod jag intill och där gick kajorna ned och fyllde trädet och upp igen fort jag lyfte kameran. Rätt som det var kände jag regn men det var stora droppar. Splatt sa det, splatt splatt, men det var inte regn, det var kajorna som lättade på trycket i tarmen och jag blev helt enkelt nerskiten. Oj, och jag som skulle handla på vägen hem.

 

Andligt liv kr

 

Andliv kr

 

Det blev bakvägen hem och en rejäl dusch för täckjackan.

Andliv c kr


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: