Skrivet av: brittakarolina | 03 februari 2014

Hunden i tapeten

Då jag besökte Rappnes oas häromdagen fastnade jag vid kortsamlingen nära kassan.

Hunden kr

En hund från ”Damen med Enhörningen”, som är sex gobelänger (tapeter)  i Cluny-muséet i Paris.  Bakgrunden är mille fleur = tusen blommor och då jag letade efter bilder hittade jag konstnären Henriette Ousbacks blogg, där hon lagt ut bilder och jättefin beskrivning av alla de sex vävnaderna och vad de tros handla om.   http://henrietteousback.blogspot.com/2013/08/damen-med-enhorningen.html

Just den här hunden finns på den sjätte av gobelängerna:    À mon seul desír = till min enda åtrå, alldeles till vänster bakom lejonet.  Hoppas ni slår upp den och nästa gång ni far till Paris måste ni söka upp Damen.

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: