Skrivet av: brittakarolina | 19 februari 2014

Februarisol

När solen visade sej häromdagen blev allt förändrat. Lämnade bilen till tvätt och tog vägen utmed ån en bit.  Den är som finast nu med mycket vatten som speglar allt omkring sej. Till och med tågen är märkvärdiga då de susar fram opp-och-nervända på vattenytan. Då man tittar ner i himlen som speglar sej, tappar man nästan balansen av suget neråt.

Väsbyån februari

Väsbyån februari al

Den vissna vassen tar stor plats, jag märker att jag har någon sorts bindning till vass, den är vacker både grön och brungul, den är svårutrotad och den är användbar, den dyker upp överallt i åkrar och diken och till och med på mark som varit ovan vattenytan i mer är tusen år. Den är ursprunglig ägare till den fuktiga marken som landhöjningen skapat.

Väsbyån vassen väntar

Väsbyån vassen speglar sej

Väsbyån vassen speglas


Svar

  1. Det blir riktigt fint med snirklande band där på slutet!

    På tal om vass så kommer det upp en liten vassrugge varje år på Högalidsgatan på Söder, inne i stenstaden och högt över dagens vattennivå. Vassen växer mellan trottoarstenarna invid en husvägg.

    • Ja då kan man undra hur den kom dit, vassruggen alltså, men har den väl rotat sej så blir den kvar. Det står att om man vill bli av med vass så ska den klippas under vatten, men all vass som inte står i vatten hjälper inte det rådet mot.

  2. Åååå vad snyggt!!!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: