Skrivet av: brittakarolina | 09 maj 2014

Kring huset

I regnmolnet kr

Vi sitter sitter mitt inne i ett regnmoln, en fuktig mössa är nerdragen kring oss och ända ner till marken. Malin har lämnat ön, vi fick de vackraste dagarna då hon var här, nu får vi roa oss själva så gott vi kan.

Vi hörde göken för några dagar sen och även idag, en näktergal sjöng i går kväll och en koltrast sitter på el-ledningen och drar en intrikat välljudande låt, en kritvit-kolsvart flugsnappare far fram och tillbaks mellan enbuskarna och de två sädesärlorna som vi tror bor i skorstenen trippar kring i gräset medan jag då och då rycker åt mej kameran för att försöka få dem på bild men utan resultat. Kaninerna är inte så många än men man ser deras vägar tydligt i gräset.

Kaninernas egen väg kr

Vi väntar ännu på körsbärsblommen, regnet gör kanske att att både den och grönskan tar fart. Den gamla oxeln tänker slå ut i år med och till och med blomma.

Körsbärsblom b kr

Oxeln tänker slå ut kr

Slänggungan hänger på sin plats i tallen

Slänggungan i tallen kr

Havtornsbuskarna har klarat sej från att bli nergnagda och ser livskraftiga ut, vi hoppas att Romeo och Julia ska komma med mycket bär frampå höstkanten. Romeo till vänster och Julia till höger.

Havtorn Romeo krHavtorn Julia kr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fältsipporna som vi oftast ser som fröställningar med stora fluffiga tofsar, då vi brukar komma hit lite senare, blommar just nu med röda hängande klockor som knappast syns uppifrån. Dikten av Gustav Larsson om dem hittar jag inte längre, vet någon?

Fältsippor b kr

 

Älvor dansar över Linhttens kr

Här dansar älvorna över Linhattens åker

 


Svar

  1. Vi har Romeo och Julia stående i krukor och väntar på att planteras.
    Hoppas de trivs i vår inlandsmiljö! Längtar efter de goda syrliga bären!

  2. Åh vad roligt! Om ni har tur så får ni smaka dem redan i höst. De buskar som har kämpat sej upp till näshöjd här är rotskott från de nergnagda ursprungliga buskarna från plantskolan, så de verkar gärna vilja överleva och det vill nog era buskar också.

  3. Vackra bilder! 🙂 Gillar särskilt fjällsipporna!

  4. Roligt om ni gillar sipporna, det är fältsippor, inte fjäll. De växer på sandiga magra ställen och man ser dem knappt förrän de gått i frö och då lyser de med stora vita kvastar av fröhår.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: