Skrivet av: brittakarolina | 22 maj 2014

Värmen kom

Det blev varmt och allt växer så det knakar. Växterna och färgerna avlöser varandra, det som var gult för en vecka har redan gått i frö och är vitt. Det nysådda fyller ut åkrarna och jorden syns inte längre.

Maskrosbollar c kr

Maskrosbollar kr

Jag har klippt gräs och det doftar. Vad doftar det? Kumarin? Jag skulle vilja ha en parfym året runt och skvätta ut lite gräsdoft, vitsippsdoft, polarbrodd, vårbrodd, myskmadra och sötväpplingsdoft lite då och då men kanske helst för att drömma i februari om en kommande försommar. Då man slår upp kumarin kan man läsa att det ingår i kanel och skadar levern och att det inte är bra att barn äter för mycket kanel. Oj! Hur går det för kanelbullen?

I denna helt underbara tid får vi vara ute omgivna av fågelsång, dofter och färger och frånvaro av radio och TV, signalerna når inte hit och det känns som om ingenting händer. Jo vi har röstat i EU-valet på bensinstationen i Burgsvik och vi kan läsa nyheter på datorn men vi bombarderas inte av utropare.

Örnen har varit här, inte någon av de unga kungsörnarna, en större mörkare och mer sliten örn med fransiga vingar, kanske rentav en havsörn. Den mobbades av en flock skräniga fåglar, tog en sväng kring örnarnas rastplats i talldungen och kom sedan och vek sej ner över oss och hälsade, kameran var som vanligt någon annanstans och när jag hittade den var det för sent. Den cirklade sig uppåt över oss och försvann i luftlagren.

Lasse har för första gången (sedan han var barn) gått i gräset utan skor och han kan inte nog förundras över hur skönt det var, inga kottar eller spretiga pinnar låg i vägen.

i gräset kr

Då vi ätit tar vi en liten tur till Skvalpvik, svänger av till höger och upp på Holmhällarstranden, den är skyddad just nu för en del fåglar lägger äggen på marken, så vi stannar på vägen, plockar fram ett korsord och löser det i bilen medan det skymmer över de urgamla strandvallarna och gässen kacklar på  klapperstensåkern intill.

Kvällning kr  Strandvallarna i kvällingen

Kväll mot Vändburg

Mot Vänburg

 


Svar

  1. Det är så vackert vid Holmhällar!

  2. Ja det är tidlöst,


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: