Skrivet av: brittakarolina | 21 juni 2014

Mopedvandring

Lasse och Magdalena kr

Nu är Lasse ute på ”egna hjul”, han har fått ”körkort” för trehjulingen av arbetsterapeuten Magdalena och vi kan börja dra kring på gångvägar i Väsby och in på alla ställen där det är möjligt.

Ekarna utmed Väsbyån kr

Första turen gick söderut längs Väsbyån i hyggligt midsommarväder och medvind och här fick vi en överraskande upplevelse. Nämen titta !!  Å-kanten var på vissa ställen rensad och det höga gräset med annat i var klippt i en meter breda remsor på var sida om vägen, marken kring  den märkliga raden av gamla ekar var frilagd och även Nordells plastskulptur i sin lergrop hade blivit fri från det meterhöga ogräset.

Nyponros e kr

I snåret på andra sidan om ekarna blommar nyponrosorna, inte två lika ens på samma buske.

Moder jord kr

Den vilande ”Moder Jord” som vanligen inte kan skönjas under högt gräs var renklippt och man kan se att hon vilar på sidan. Namnskyltar på de offentliga konstverken (i hela Väsby), även om de inte tillkommit under rådande regim, skulle sitta bra och kännas kultiverat.

Midsommarpromenad kr

Marabou, som började i bästa trädgårdsanläggarstil en gång, har bytt ägare  ett par gånger och nu klipper man bara gräsmattor på stora områden och håller rent men inget mer.  Några kråkor, alla lika stora, visade sig vara föräldrar och barn, varav barnen ännu gapade efter mat.

Hungrig kråkunge kr

De klippta gräskanterna gjorde oss faktiskt glada, vi mötte bara en joggare på hela rundan, men han sprang i den klippta gräsranden och såg väldigt nöjd ut.

Klippt och städat kr

Mopeden funkar fint, vi har nu fått ombytta roller, förr inväntade jag Lasse och i kallt väder fick jag inte upp värmen, men nu är det han som får invänta mej och lite småspringande blir jag tillräckligt varm.

Väl hemma efter rundan möts vi av den härliga doften från midsommarblommande pioner från våra rara grannar.

Midsommarblomster kr

 

 

 

 

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: