Skrivet av: brittakarolina | 05 juli 2014

Sista tvätten

Sista tvätten b krNu kommer barn och barnbarn och vi tvättar en sista gång och hoppas att det torkar fort så att nästa familj inte behöver släpa tunga lakan med sej.  Det torkade på 15 minuter i blåsten från söder.

Regnet har gjort att marken är grön och mängder av blommor har orkat upp så att ytorna ser ut som målningar med rost, gult och rosa i fläckar, det rostbruna kommer från ängssyra, gult från solvända och gulmåra, rosa från pukvete. Ett par gånger har det hänt att marken blivit full av små blåklockor på sommaren men det är flera år sedan.

Snart snart kr

Går ett varv runt huset men allt rör sej så det blir inga bilder bara rosen Irene som vi väntat på är någorlunda stilla. Den skulle vara rätt ny, då vi köpte den men vi hittar den ingenstans och lovorden saknas. Men den kommer med stora persikofärgade blommor på raka skaft och när allt annat tröttnat fortsätter den att öppna stora nya mångdubbla  blommor.

Duvorna c kr

Vi återvände till Upplands Väsby och balkonghändelserna. Ingen fågel har ännu flyttat in i Karins gamla fågelholk men hos grannen i sidled har ett par duvor hittat en skyddad plats ovanpå deras balkong att putsa och snygga till sej.

Duvorna b

 

Man kan tro att den ena duvan bara har ett ben men den vilar bara ett av dem.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: