Skrivet av: brittakarolina | 18 juli 2014

Duvorna

Fåglar har kommit mej närmare de senaste åren,  jag har kanske bortsett från dem så länge att de nu har blivit något helt nytt.

Duvorna på taket av grannens balkong som vi såg för några dagar sedan var inga tillfälliga gäster, de gillade läget och har bestämt sig för att stanna. Herr duva flyger ihärdigt mellan olika ställen i omgivningen och hämtar grenstumpar som han bär till redet där hans fru ligger. Duvmannen kommer med bomaterial krLängst in i den mörka triangeln under det utskjutande taket har duvorna valt att lägga boet. Eftersom jag inte är riktig fotograf vet jag inte hur jag ska ställa in kameran för att få de bästa bilderna, så de blir som de blir. Duvor är väl inte något önskvärt i huset där man bor, de räknas väl nästan som ohyra. I äldre och halvgamla hus gick de ofta in i gluggen till skafferiet som man hade lite öppet och alla sa usch när de upptäckte gästen. I redet kr Här inne väl skyddad under taket ligger fru Duva, hon vänder på sej då och då och och får besök med täta mellanrum av maken, han hämtar små pinnar och annat som bäddas ner under frun.

Bomaterial kr

Han hämtar pinnarna i hängrännan på ett hus  under en stor björk och när han flyger hem landar han längst ut på betongtaket och springer sen fort in till redet och det hinner jag inte få en bild av (ännu).

Påhälsning kr

Det ser ut som om de konfererar om något.

I redet b kr

Sen la sej frun och sov och då upphörde makens besök. Spännande att se om det blir en familj av de här.

 


Svar

  1. Tack, vilka underbara inblickar i duvlivet/boet!

    • Ja fast nu är det stillestånd, dvs en ligger där som klistrad,jag har inte blivit klok på om de byter av varandra eller när de går ut och äter, det uppstår många frågor när man aldrig varit fågelskådare.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: