Skrivet av: brittakarolina | 07 augusti 2014

Färdigruvat

Färdigruvat krDuvorna på grannens balkongtak har legat oavbrutet i tre veckor på samma ställe i en sorts ränna under hustaket, de har delat på uppdraget och växlat mellan herr och fru duva, men det har aldrig varit tomt där. Har tagit för givet att det är ägg de ligger och värmer. För några dagar sedan reste sig fru Duva och skakade av sej och putsade sej extra noga och sen stack hon ut och och lämnade hörnet tomt, dvs jag kunde inte se något.

Tomt blev det inget kr

Har de inte lyckats? Fru Duva kom tillbaks och hade bestyr med något och då rörde sej  konturerna av ett par små huvuden. Något lever nere i rännan, de har ett par ungar !

Något sticker upp kr

En dålig bild men det var så roligt att se de nya och det började bli mörkt.

Sen har de delat på jobbet  med att vakta och mata ungarna och haft långa pass när de legat och försökt täcka över dem. Så  här stor blir fru Duva när hon vaktar ungarna.

Täcker över barnen kr

Idag låter sig ungarna, två stycken, inte täckas över, de klättrar och rotar i herr Duvas kräva och har rejäla näbbar men ögonen är inte öppna. Det är väl tur, annars skulle de kanske ge sej utanför boet.

Mer mer mer kr
När fru Duva landar efter ett par timmar lyfter genast herr Duva från hörnet och de möts på balkongtaket men ser inte ut att byta information men dom delar verkligen på jobbet med avkomman.

Herr duva matar kr

 

 

 

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: