Skrivet av: brittakarolina | 15 september 2014

Nära huset och på

Ängsmusseron med bett b kr

Efter alla regn blir det liv i gräset, svampar visar sej både sådana man känner igen och andra. Vi har fått mängder av något jag vill tro är ängsmusseroner och någon har bitit smakbitar av dem och gått vidare. Vems tänder är det? Betten är c:a 6 mm breda och är väl från två framtänder, men de är tandade. Är det harens tänder eller har vi ett rådjur i buskarna? Vem det än är så smakar den på olika saker och struntar sen i att äta upp, avbitna blomknoppar ligger bredvid skaftstumparna.

Vems tänder b kr

Då jag gick in såg jag ett visset björklöv på väggen intill dörren. Hur hade det fastnat där? Då jag just skulle sopa undan det, fick jag se ben och en luddig kropp, en fjäril förklädd till visset löv.  Vet inte vad den heter, boken ligger hemma men visst är fjärilen smart. Vilka fåglar eller andra djur äter vissna löv?

Visset björklövkr

Visset björklöv c kr

Visset björklöv b kr

 


Svar

 1. Vilken enormt läcker fjäril. Den har jag aldrig sett förut. Så fin den är med sin gula kropp och så vingarna som vissna björklöv.
  Kul att se!
  Kram, Ingrid

 2. Ja med den förklädnaden ser man den inte vid en hastig blick. Den satt kvar på väggen hela dagen men nu har den lämnat huset, ska leta bland nattfjärilarna, när jag kommer till en bok.

 3. Hej! fick du reda på, vad det är för en fjäril? Jag har två sådana hemma nu och kan inte hitta den i några böcker. Hälsningar! Pia Wockatz

  • Hej Pia, nej jag fick inte reda på namnet men det lustiga var att just idag satt två ”lövflagor” bredvid dörren igen, vi har utomhuslampa tänd om natten och det drar nog en del nattfjärilar. Att leta fjärilsnamn är lite frustrerande för en komplett amatör, så jag har nog gett upp och tycker naturen är fantastisk på att gömma småkryp.

   • Hej! Nu har jag hittat namnet på fjärilen. Det är en Alflikmätare. Spännande!
    Hälsningar! Pia

 4. Tack Pia och bravo till att ha fått fram ett namn! Glömmer det inte.

 5. Ja. Det tog sin tid – ett helt år. Men nu är det fixat!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: