Skrivet av: brittakarolina | 10 januari 2015

Vilse igen

För att lära mej lite mer om att hantera min blogg anmälde jag mej till en kurs som WordPress hade ett upprop till. Den är förstås på engelska som jag trodde jag hängde med hyggligt i. Nu har jag nog hunnit göra precis allt fel och lagom till att jag bestämde mej för att hoppa av, lyckades jag trolla bort mitt tema och det har liksom förra gången det hände, upphört att existera. Så nu tar det kanske lite tid innan jag får till den nya modellen.

I går var vi inne på stan och såg äntligen filmen Jojk, det har varit utsålt under hela den långa ledigheten. Eftersom jag varit i trakterna och hört det stora ljudet av de framforsande renarna med bjällror, knäppande klövar och hojt från renskötarna var det som att vara med i nattskymningen bland alla myggen. Då jag var där på tidigt 50-tal var det ingen som jojkade så utomstående fick höra, det var fortfarande hemligt och barnen Kuoljok vaktade noga på sin pappa Mattias Kuoljok, så han inte skulle berätta om hemliga platser. I filmen är den yngste sonen Apmut Ivar med, nu över 80 och han jojkar om sommarbeteslandet Ultevis. Han ser nu ut som hans far gjorde då och jag som minns honom som en ung snygg kille med lite rosiga kinder. Maj-Lis Skaltjes film visades på TV i höstas eller någon gång förra året och jag kunde inte få nog av den och det var jag tydligen inte ensam om.

 

 

 

 


Svar

  1. Vad förargligt att temat försvann har hänt mej med
    Gå in på Adminpanel sen utseende klicka på Tema
    Hoppas att du hittar ditt gamla tema där
    Trevlig Lördag från Molle 🙂

    • Tack Molle, det var kanske dags att lyfta sej i håret, så jag får se om jag kan fixa det här, men hur är det man säjer, ”den kniv man förlorat har alltid ett skaft av guld”.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: