Skrivet av: brittakarolina | 21 januari 2015

Allt man behöver

Kommer inte på något bra ord för det nya köptemplet i Sollentuna, vi åker dit när vi inte hittar det vi vill ha i vårt lilla Centrum. De stora kedjorna finns även hos oss, det är bara takhöjden i byggnaderna som skiljer i butikerna och skyltningstekniken. I Sollentuna måste det se flott ut medan Väsbyborna skyr sådant och låter butiker som lägger an på exklusiv skyltning dö svältdöden. Men i Sollentuna kan man gå runt och känna storstadsfläktar, skamlöst vackra kläder visas i ett dussintal butiker, flera spännande kafeterior att pusta ut i och överst i byggnaden med glasväggar, ett gym. När man går runt i templet hör man hur det dunkar i taket, hör du gymmet säjer Lasse, han går på Väsby rehab gym och vet hur det låterDSCN2637Överst springer man på plats utan uppehåll och i händerna har man fiktiva stavar som drar armarna fram och tillbaks. Här tillfredsställs människans behov av rörelse, man far ju inte bra av att bara sitta still.

DSCN2640Rymd och exotisk grönska, just vad man behöver i januari.

DSCN2642Mjuka mattor och  behaglig vandring utmed de ljusa butikerna

DSCN2643

En lagom kort kaffekö till ett ställe där ett annat elementärt behov tillfredsställs samtidigt med  en kaffetår, elden 

DSCN2650Fortsätter varvet runt och hamnar bland palmerna och där finns något som kommer från taket och ger oss känslan av vildmark, ett vattenfall, kan man få ut mer av ett besök i ett köptempel?DSCN2651Vi tittar ner och var är vi? På en semesterort i sydliga trakter? DSCN2654Har inte varit inne i alla nybyggda köptempel runt stan men det här är fullt av illusioner och vintern är fattig  på sådant.

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: