Skrivet av: brittakarolina | 01 mars 2015

Sportlov 1976

Då jag skrev häromdagen att jag varit ett påsklov med flickorna på Gotland blev det lite fel, tjejerna var lite mer än 13 år, inte 12 och det var kanske ett sportlov för ägg och fjädrar lyser helt med sin frånvaro. Året var 1976 och på bilderna jag hittar, har snön smält undan, så att vi fick ställa bilen halvvägs från brevlådorna (1 km) i snön år svårt att föreställa sig.

Vi hade inte el indraget då, så vi fick elda dygnets alla vakna timmar och vi hängde upp lakan för de dragiga springorna i stugan, men det var nog bara jag som frös och som dessutom oroade mej för att få underkänt som researrangör.

Ann-Marie och Karin krAnn-Marie och Karin möter ett russ

Karin och Ann-Marie solar krAtt sola var viktigt. Papptallrik påklädd med metallfolie gav maximal strålning.Lotta diskar krLotta diskar

Hårtvätt kr Karin tvättar håret på Ann-Marie.

Ännu mer sol krMera sol

Besök på toa kr

Toabesök i dimma var väl det enda som var lite kusligtStrandfynd krSer ut som hällarna neråt Hoburgen och Lotta har ett strandfynd

Korkmackar kr

Korkmackar (körkmackar), de små prickarna på stenen är Riddarskinnbaggar, Gotlands landskapsdjur står det någonstans. När de kryper in i dörr-och fönsterspringor känns det som om ett hus är urgammalt och håller på att brytas ner.

Olja på Gotland kr1976 stod det oljepumpar lite varstans på vår sida av ön, här i strandskogen och hur var det , skulle man inte börja leta igen?


Svar

  1. Strandfyndet hade vi i många år uppe på väggen med pappas tändstickssamling i men nu vet ingen var coca colabacken tagit vägen. Kommer ihåg att Ann Marie fick leka vuxen och Karin och jag yngre än vi var så att vi skulle få familjebiljett på färjan. A M satt i framsätet med huckle på huvudet, Karin och jag satt nedsjunkna i baksätet kladdandes med varsin banan 🙂 Du var en utmärk researrangör!

  2. Hej Lotta! Javisst ja, det hade jag glömt, var ni inte nere och badade i havet också +4 grader? Jag tycker att ni är helsköna och tänk att jag fick vara med om det här! Tack Lotta.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: