Skrivet av: brittakarolina | 04 mars 2015

Japanska papper

Strax före jul kunde Glenn visa något lite extra ovanligt, ett par sällsynta samlingar av Japanskt papper och pappershistoria.

Två sidenklädda pappkasetter fyllda med handgjort papper från flera århundraden, beskrivningar av olika växtmaterial, olika hantverkare, bilder från framställning av allt, redskap, vattenstämplar mm.

Japansk Pappershistoria

Glenn knyter upp kasetternaPappershistoria ser olika ut i olika delar av världen och man kan ännu på exklusiva utflykter få lära sig hur det första pappret tillverkades och det i Kina. Det tog några hundra år för Japan att komma ikapp men är nu världens största tillverkare av handgjort papper.

Handmade papers Vi bläddrar och bläddrar, det ena tunnare bladet efter det andra, hur har den här samlingen hamnat i Sverige?

Glenns papper h

En av fiberväxterna

AlfredAlfred är upptagen av att bygga Lego,  papper ? – jaha

AlexandraVar är Alexandra, jag måste få en bild av hela familjen inte bara papprena, även om det var de som drog mest den här gången

Glenns papper g.

En utsökt bildbeskrivning av alla steg i tillverkningen och hur man tillverkar sina nät av tagel, ett barn på ryggen utgör inget hinder

Glenns papper e

Karin och Alfred b

Karin vet hur man gör papperGlennSådär, nu är Glenn också med, det är på Glenns antikvariat Morris som det Japanska verket finns.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: