Skrivet av: brittakarolina | 03 april 2015

Snart Påsk

Idag är det Långfredag, bara äldre människor minns hur lång den dagen var för 75 år sedan och hur vi fick höra av mor eller far att den varit ännu mycket längre när de var barn. Alla affärer var stängda på Långfredag, även biograferna så några matinéer var inte att tänka på. Nu går den dagen lika fort som veckans övriga dagar och vi kan kila in och handla mat ända till klockan 22 om något skulle fattas.

Vi for till Sättra för att kolla om isen verkligen var borta från Mälaren och det var den tackochlov, då finns det kanske någon utslagen blåsippa där de jättelika almarna en gång stod. Vårlökar

Marken skimrade lätt gulgrönt av de tunna vårlökarna och lite längre in i riset lyste det blått.

blåsippor efter regn och kylaBlåsippor!!   Deras mark var nu inte någon stilla skogsbacke, man hade efter många år äntligen tagit bort de döda almarna som stått och spridit almsjuka till halva Uppland och sedan gått över marken med en avpiskare för att rensa undan sly som trängt upp mellan de döda träden. Den trasar sönder veden i de buskar man vill ta bort och lämnar en spikmatta av slyrester kvar. Snubblar man på den och faller blir man genomstungen och ordentligt jordfäst.  Blåsipporna var illa medfarna, en del hade varit framme länge och fått både snö och regn i blomman,Blåsippor men det ser man inte på lite håll. Har några plantor något spetsigare kronblad?

Dött träd sparat för insekterDött träd som sparats till insekter, en önskedröm för insektsälskare?

Träd för insekterSamma träd närmare marken.

I morgon är det Påskafton, Ryssland och Grekland väntar till nästa vecka med sin påsk och de firar på ett annat sätt, kycklingar, godis och häxor tar inte lika mycket plats som hos oss. Den efterlysta påskpussen fick jag i Grekland när man möts efter att ha tänt sitt ljus på den eviga elden.

Med eller utan puss önskar jag alla som läser bloggen en Glad Påsk !!

 

 


Svar

  1. Tack detsamma Britta, till dig och Lasse!
    Puss i Påsk och Allt Gott till er
    från Bella, Tollef och Monica


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: