Skrivet av: brittakarolina | 17 maj 2015

Ökenråttor på bordet

Vi har fått besök. Karin och Glenn ska äntligen fara på bröllopsresa och vi tar då hand om barnens gerbiler=ökenråttor. De bor i en större bur hemma hos sig men får klara sig med en mindre när de ska vara någon annanstans.

På bordet

Det gamla datorbordet från en annan tids datorer är lagom högt för att man ska få ögonkontakt med de svartögda skönheterna, så där får lådan stå. Nära fönstret men inte i direkt solljus.

SkifferDe är tre, två unga och en gammal gerbil. Den äldsta,Thea, är nästan fyra år och det är mycket, nära  rekord. Hennes kompis levde till för några månader sedan och en gerbil ska inte vara ensam så då fick det bli två nya. De flyttar sig blixtsnabbt, här syns den skiffergrå och det är hopplöst att få en skarp bild av dem.Gerbilernas matSå här ser maten ut, mycket fröer. KottenDe har olika färger, av de nya är en skiffergrå och Kotte är vetebullefärgad

TheaDe har ett sandbad att rulla sig i, det håller pälsen fräsch. Thea är lite långsammare än ungdomarna.KotteSen gnager de och perforerar på nolltid papprullar och äggkartonger och….det blir små flisor som höjer nivån i lådangerbiltugg

Så här stansar de ut bitar av pappen och de blandas med bottenlagret av alspån, det knaprar och knäpper hela tiden då de är vakna och det är trevligt sällskap, när man vet varifrån det kommer.


Svar

  1. fina bilder på Thea, Kotte o Flinta! maten ser ju läcker ut hälsa från oss Karin, Alfred, Alex o Glenn

    • Hej nu har de lagt av för i kväll, lite längtar de nog hem.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: