Skrivet av: brittakarolina | 30 maj 2015

Stenfrukter

Vi fick ett mail  från en plats i Italien i norra Toscana, dit en stenhuggare som Karin måste vallfärda. På en bild från Karin och Glenn såg vi fruktlådor fulla med frukter som såg lockande ut. StenfrukterDet tog en stund innan jag fattade att det var stenfrukter tillverkade av marmor från det stora marmorbrottet i Carrara. Åh, svarade jag, ta med några hem. Jag gillar egentligen inte sådant där fejkande, sa Karin och jag tänkte på tyngden och bad henne glömma mitt utrop. Men vår rara dotter tog ändå med sig ett stenpäron hem som jag fick då hon hämtade de överlevande ökenråttorna.

StenpäronetFärgen och känseln på ytan är just som ett riktigt päron.

Stenpäron

Det är samma päron men jag kan inte sluta att vrida och vända på det.

Päron

 

 

 


Svar

  1. så vackert och ser verkligen ut som ett äkta päron 🙂 verkligen en duktig stenhuggare

  2. Snyggt!!!!

    • Undrar om det är ett Williamspäron? Den där röda fläcken tror jag de har.

  3. Irenechristine, jag tror nästan att päronen och de runda frukterna är svarvade, hur bananerna tillkommit undrar jag men färgen är förförisk.

  4. Vilket underbart päron! Jag skulle vilja ha ett likadant!

  5. Ja så sa faktiskt Karin också, när hon såg hur glad jag blev och hon som inte riktigt gillade härmfrukt. Det var i Lucca fruktlådorna stod, så nästa gång du har vägarna förbi där ……


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: