Skrivet av: brittakarolina | 11 juni 2015

Solglas kräver Visbyresa

Förr fanns det en optiker i Hemse men den tiden är förbi sedan något år. Lasse har bara ett öga och det har börjat stänga av när det fått för mycket ljus, så det har blivit dags för solglasögon. Då blir det en Visbyresa och samtidigt går vi förstås till DBV:s trädgård, det blir inte av annars.

Lasse med solglasVi hittade genast en optiker i Östercentrum och Lasses öga fick ett solglas. Ser jag ut som en gangster nu sa han och och det gjorde han förstås.

Vi drack varsitt nutida kaffe med skum och blad ritat ovanpå och till det en munk vi aldrig förr skådat och sen tog vi oss till DBV. Själva Visby är inget för en med rullator och affärerna har ofta höga trappsteg från gatan och in, numera finns ledstång på de flesta ställen att häva sig i men det blir ändå lite extra ståhej, så det får vara.

Stan var alldeles lugn, ingen trängsel någonstans och i trädgården var det fågelsång för hela slanten, åh vilket härligt ljud. Och trädgården var nyputsad, nyplanterad, nyklippt och krattad och det stod nya fina parkbänkar i något läckert träslag (kanske ask?) överallt. Irisar blommade i gölen och sen fick vi se Kejsarträdet  i blom. Så gammalt och ännu vid liv har det fått en påle med beskrivning av hur svårt det är att få det att överleva i vårt klimat. Det finns också i Bergianska men det är bara en tiondel så stort.

Gotland kejsarträd

 

Gotland så svårfångade kejsarblommorSvårfångade kejsarträdsblommor

Rosorna väntar ännu en liten tid innan de slår ut men rabatterna och knopparna såg lovande ut. Träd och buskar har fortfarande olika gröna nyanser och på håll ser det planerat ut men var kanske inte det från början.Gotland DBVEn för oss ny buske intill det gamla magnoliaträdet hade många kritvita blommor med lila ståndare och grön pistill och knopparna var som klotrunda snöbollar, buskmagnolia.Gotland buskmagnolia

Gotland buskmagnolieknopp

och på vägen ut vid ruinen Gotland murgröna sedan 1855läste vi att murgrönan funnits på platsen sedan 1855. Det är lång tid och visst ser stamdelarna ut att ha varit med ett tag.

Gotland Gräs på murenNär vi kom till bilen som stod utmed ringmuren blev jag tagen av den lilla grästuvan högt uppe på stenen, men sen blev hela muren ett äventyr med sina gluggar och växter i alla skrevor.Gotland gluggen i muren


Svar

  1. Snygging!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: